nyári szünet (?)

2019.07.31. 20:00

Nyáron sem áll meg az élet az iskolákban

Iskolaszünet van. Ez nem azt jelenti, hogy nem folyik munka Miskolc és a megye oktatási intézményeiben.

Nagy-Hankó Krisztina

A Baross Gábor Szakgimnázium felújításán dolgozik Tóth Zoltán szobafestő-mázoló

Fotó: Ádám János

A Miskolci Szakképzési Centrum illetékeseitől informálódtunk, hogy mely iskolákban van jelenleg nagyobb beruházás.

– Az egyébként szokásos karbantartási munkálatok mellett a nyári nagytakarítás elvégzése is ilyenkor történik. A munkatársak úgy veszik ki szabadságukat, hogy mindennel végezzenek a szeptemberi iskolakezdésre. Jelenleg a legnagyobb projekt a Stúdium Közgazdasági és Üzleti Szakgimnázium és Szakközépiskola átköltöztetése a Baross Gábor Szakgimnáziumba – mondta el kérdésünkre Demeter Sándor, a Miskolci Szakképzési Centrum műszaki vezetője. – A Stúdium korábban egy gazdasági társaságtól haszonélvezetre kapott épületben működött a Csabai kapuban. Az iskola új helyén a teljes földszintet átalakítják az igényeknek megfelelően. Jelenleg a festés, villamos vezetékek és kábelek elhelyezése, valamint az igazgatói iroda, továbbá a tanári szobák kialakítása zajlik. A Baross épülete elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen benne a két iskola – hangsúlyozta a műszaki vezető.

Augusztusban a szakképzési centrumhoz tartozó két kollégiumban a Szemere Bertalan Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola diákszállásán kezdődik ajtók cseréje, illetve tisztasági festés.

Ősszel újabb beruházások indulása várható, erről viszont még bővebb információt nem tudott nyújtani Demeter Sándor, ugyanis ezek pályázati szakaszban vannak.

Új sportpadló

– Augusztusban egy 10 millió forintos ráfordítással megújul az Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermének sportpadlója – ezt már Molnár Pétertől, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatójától tudtuk meg. – Az új padló adottságai alkalmassá teszik kosárlabda- és röplabdamérkőzések lebonyolítására is a termet. Ez azért is fontos, mert a MEAFC Röplabda Szakosztálya jelezte igényét, hogy szeretnék használni a pályát.

– Az utánpótláscsapat edzéseit és hivatalos mérkőzéseket is tartanánk itt. Ha elkészül szeptemberre a tornaterem, akkor a szövetség hitelesíti, és a továbbiakban már rendezhetünk ott röplabdatornákat is – mondta Barócsi Ákos, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club Röplabda Szakosztály vezetője.

Egyéb terveik is vannak. Úgy akarnak együttműködni az iskolával, hogy az egyfajta bázis legyen, más középis­kolák tanulóit is szeretnék bevonni az ott folyó sport­életbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában