Mezőzombor

2019.07.08. 16:30

Csülkeivel tűnt ki újra Mezőzombor

Szakmai zsűri értékelte az ételkülönlegességeket a közkedvelt csülökfesztiválon.

Detzky Anna

Finomabbnál finomabb csülkös ételek garmadája, jó itóka és talp alá való zene is várta a résztvevőket és a vendégeket Mezőzomboron, a hatodik csülökfesztiválon

Fotó: Bujdos Tibor

A Tokaj-hegyaljai borvidék kapujában található településen a mezőgazdasági hagyományokra tekintettel immár hatodik alkalommal rendeztek csülökfesztivált vasárnap.

Szedd a csülköd!

A neves eseményen megjelent a község apraja-nagyja és a környező településekről is sokan érkeztek. A nagy sikerű Szedd a csülköd! futóversenyt negyedik alkalommal tartották meg a fesztivál keretében, de mint mindig, most is a gasztronómiára helyezték a hangsúlyt.

 

A nyitástól ebédidőig készültek a csülkös ételkülönlegességek a főzőversenyen, amelyeket a miskolctapolcai Avalon Ristorante étterem neves szakácsai értékeltek háromnegyed ötkor. Ezenkívül vásári mulatságokkal, koncertekkel és szórakoztató programokkal várta az érdeklődőket Mezőzombor. A rotyogó kondérok mellett délelőtt az Agyagbanda szolgáltatta a talpalávalót. Délután pedig sztárfellépők, többek között Szandi, Delhusa Gjon, Jolly és Suzy, később pedig Horváth Tamás és Majka énekelt a színpadon, az esti órákban tűzijátékkal megspékelve. A kicsiknek élő dinóshow-val, játszóházzal, arcfestéssel, ugrálóvárral, óriáscsúszdával és mászófallal kedveskedtek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában