Anno 1989-ben írtuk

2019.07.31. 07:30

Anno 1989-ben írtuk – Százméteres sor állt a gázpalackra várakozva

Ha valami hiányzik, akkor bizony nagyon hiányzik.

Forrás: Illusztráció

Rendőrök irányították a forgalmat a miskolc-martintelepi gázpalack-cseretelepnél. Az intézmény délelőtt 10-kor nyitott, de akadt, aki már hajnali 6-kor sorban állt. A sor pedig a nyitásig szerény becslések szerint is meghaladta a száz métert – írja 1989-ben, július második hetében az Észak-Magyarország. Nem mindenki járt szerencsével, derül ki a beszámolóból: a készlet már délre elfogyott.

A vásárlási lázat az áremelés idézte elő – idézhetjük fel a tudósítás alapján. A kereslet-kínálati arányokat jól szemlélteti az adat, amely szerint a három megyét – köztük Borsod-Abaúj-Zemplént – ellátó horti üzemben 12 ezer palackot töltenek meg, de 20 ezer kellene a felfokozott igények kielégítésére.

Csak várják ki a végét!

A lap által megszólaltatott tigázos szakember azt mondja: augusztusra érik majd utol magukat. Több palackot ugyan nem szándékoznak árusítani a telepeken, de a kereslet 12 ezer palackos szintre való visszarendeződésétől várják a megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában