Barcikai nyár

2019.07.26. 09:00

A tábori kavalkád még nem ért véget

Nyáron is változatos programokkal várják a diákokat a kazincbarcikai könyvtárban.

Tajthy Ákos

A könyvtári táborban

Forrás: ÉM

Három napközis tábort is szervezett két kazincbarcikai általános iskola tanulói részére a közelmúltban a kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár. Molekné Kőrösi Beatrix intézményvezető lapunknak elmondta, a táborokban összesen hetvennégy gyermek vehetett részt a Pollack Mihály Általános Iskola és a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai közül.

Jó hangulatban

– Mindhárom tábor tematikájában kiemelt helyen szerepelt a hagyományos és elektronikus könyvtárhasználat. A változatos programkínálatban találkozhattak a résztvevők Telegdi Ágnes írónővel, természetes anyagokból bábokat készíthettek Soltészné Herczeg Mária kézműves segítségével. A jó hangulatról pedig a Diri Dongó Együttes gondoskodott – részletezte.

A táborok végén a diákok záróvetélkedők keretében adhattak számot az adott héten elsajátított tudásról, mégpedig értékes nyereményekért.

Molekné Kőrösi Beatrix hozzátette, a tábori kavalkád még nem ért véget a barcikai intézményben, hiszen még csak most következnek a már több mint tíz éve hagyományosan megszervezett augusztusi napközis olvasótáborok.

„Idén is három turnust hirdetett a könyvtár, a jelentkezők száma már megközelíti a százat. A napközis olvasótáborok alatt lesz többek között Ki Mit Tud?, író-olvasó találkozó és kisebb kirándulások is.”

Az idén 65. születésnapját ünneplő Kazincbarcika tiszteletére városismereti tudás átadása, és természetesen ebből adódóan vetélkedő is lesz a gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában