felújítás visszhang

2019.07.04. 11:30

A réginél csak jobb lehet a Kiss Ernő

Az autósok szerint is szükséges a burkolatcsere, ezért a kellemetlenséget is tűrik.

Tajthy Ákos

Dolgoznak a Kiss Ernő utcán

Fotó: Bujdos Tibor

A munkálatok a víznyelők többségének áthelyezésével indultak, majd a külső sávok lezárása után az érdemi munka is megkezdődött: felmarták az aszfaltot, elbontották a régi szalagkorlátot, és az úthoz közeli, húsznál több fát is kivágtak.

A szakemberek jelenleg a szegélyköveket cserélik a szakaszon, ahol a forgalom már jó ideje mindkét irányban csak egy sávon halad.

 

 

Most arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen a közlekedés a déli tehermentesítőn és környékén, meg persze arra is, hogy mit szólnak a felújításhoz és az ezzel járó kellemetlenséghez azok, akik nem tudják elkerülni az utat.

Délután kettő óra körül járt az idő, amikor a Kiss Ernő utcára értünk. Ekkorra a forgalom ugyan csak egy-egy sávon, de folyamatosan csordogált. A helyiek elmondása szerint – erről később magunk is meggyőződtünk – sokkal többen választják most a Győri kaput, ezért ott élénkebb a forgalom. Tapasztalataink szerint az autósok nem idegesítik magukat különösebben a lezárás miatt.

„Meg kell csinálni, mert borzalmas volt már az egész szakasz. Azért az elég érdekes tehermentesítő út volt, amelyiket sokszor azért kerültem el, mert féltettem a kocsim futóművét. Ennél csak jobb lehet” – mondta Szabó Zoltán. Kálmán Attila hozzátette, örül annak, hogy a kivitelezés idejét – a József Attila út felújításához hasonlóan – nyárra időzítették.

Nem vészes

– Mindennap erre járok, és szerintem egyáltalán nem vészes, jól halad a forgalom a munkák ellenére is. Sok munkás dolgozik az út mellett, látványosan haladnak a szegélykövekkel. Remélem, tudják tartani a határidőt – mondta Attila.

A héten érkezett a hír, a felújítás miatt a 21-es és a 21B-s buszok több megállóját is áthelyezték, egyet pedig ideiglenesen meg is szüntettek. Több, a buszról leszálló utast is megkérdeztünk, tudnak-e a változásokról. A legtöbben meglehetősen jól értesültek voltak: volt, aki éppen lapunkon keresztül, más a tévéből, rádióból tájékozódott. „Ha nem akarom is, értesülök, mert a digitális kijelzős megállókban folyamatosan megy az erre figyelmeztető szöveg” – jegyezte meg a buszról leszállva egy úr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában