Tokaj

2019.06.08. 12:59

Tizenhetedszer kaptak bort

Átadták a Polgármesterek Borát, hagyományosan a Tokaji Bornapok nyitórendezvényén.

A Polgármesterek Bora átadórendezvényén

Fotó: Oláh Petra

Az állami borászat által készített különlegesség kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag reprezentatív célokat szolgál.

Összefogást jelképez

A huszonhét borvidéki település által összeadott szőlőből készült borról Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója azt mondta, gyümölcsös, jól iható bort készítettek. A furmint és hárs­levelű házasításából készült különlegesség Áts Károly főborász munkáját dicséri.

Posta György polgármester a megnyitón elmondta, örül annak, hogy ez a hagyomány már tizenhét éve működik és jól jelképezi a térség összefogását. Ezt erősítette meg Hörcsik Richárd, a borvidék egyik országgyűlési képviselője is, majd kitért arra, hogy először ösztönzik a termelőket zöldszüretre. Úgy fogalmazott, hogy kármentés folyik, és bízik abban, hogy jövőre a kínai piacokkal a túltermelésből adódó gondok is megszűnnek.

A rendezvényen Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere kiemelte, örül annak, hogy itt lehetnek, és fontos nekik ennek a térségnek a fejlődése is.

A Tokaji Bornapok hétfő estig tart. Három színpadon számos koncert és bemutató várja a közönséget, egyebek mellett fellép a New Level Emipre, a Follow the Flow, Mr. President is. Közben pedig kézművesvásár, gyermekprogramok és borkóstolók is a vendégek szórakoztatását célozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában