Honfoglalás Kori Látogatóközpont

2019.06.03. 15:30

Karosban egész évben szinte telt ház van

A nyarat is betáblázták a Honfoglalás Kori Látogatóközpontban.

Bánhegyi Gábor

Az idei íjászversenyen

Forrás: ÉM

A szkeptikusok annak idején csak legyintettek egyet, amikor Karosban megfogalmazódott az ötlet, hogy meg kellene építeni a faluban a Honfoglalás Kori Látogatóközpontot.

Egész napos elfoglaltság

Azóta azonban mind az épület, mind pedig az egyre jobban benépesedő és beépülő park egész évben fogadja a látogatókat.

– Emiatt egészen augusztus végéig nem is nagyon gondolkodunk programokban, hiszen javában zajlik a látogatószezon – mondja Szabó Péter, a karosi Honfoglalás Kori Látogatóközpont vezetője. – Iskolaidőben napi 100–150 iskolást fogadunk. Vannak olyan iskolák, ahonnan szinte a teljes létszám ellátogat hozzánk, de az ötödikesek mindenképpen, akik ebben az évben tanulnak erről a korról. Egész napos elfoglaltságot tudunk kínálni számukra az épületben történő tárlatvezetéstől a parkban folytatott főzésig, játékig. Ezen felül a Magyar Református Szeretetszolgálattal zajlik egy közös projektünk, amelynek keretében szeretnénk elérni, hogy a Bodrogközben élő valamennyi gyerek és idős ember ellátogasson hozzánk egy-egy napra. Amikor pedig véget ér az iskolaszezon, akkor kezdődnek a nomád táborok a jurtáinkban.

Szabó Péter még elmondta, azért a hagyományos rendezvényeiket idén is megtartják, így májusban már megrendezték a Karos–Tobolyka Íjász Kupát, amelyre idén a kedvezőtlenebb időjárás miatt kicsit kevesebben látogattak el, de így is 130-an voltak a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában