tanulmányi verseny

2019.06.14. 12:00

Békéscsabára jutott el a tokaji vándorserleg

Volt egy elméleti része is a vetélkedőnek, amelyen minden gyermek kitöltött egy feladat­lapot.

Serfőző László

Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők

Fotó: Serfőző László

A Technikatanárok Országos Egyesülete két országos, felmenő rendszerű tanulmányi versenyt rendez évente, az egyik életvitelről, míg a másik technikáról szól. Előbbit Szegeden, utóbbit Tokajban tartották meg, a megmérettetést természetesen az ország minden megyéjében meghirdették.

Váradiné Rácz Éva, az egyesület titkára arról adott tájékoztatást, hogy háromfős csoportok adtak számot tudásukról a borok fővárosában. Tizenkét csapat jelentkezett, akiknek gyakorlati munkadarabot kellett készíteniük, de volt egy elméleti része is a vetélkedőnek, amelyen minden gyermek kitöltött egy feladatlapot. Maga a témakör a műanyag szerepéről szólt mindennapi életünkben.

Egy éven át…

Váradiné Rácz Éva elmondta, hogy az adott csapat három tagjának egyéni megoldásaira adott pontszámait összeadták, ehhez került még a gyakorlati értékelés, ami meghatározta az egyéni, az elméleti és gyakorlati sorrendet. A végső összesítés Békéscsaba csapatát emelte az első helyre, így egy esztendőn keresztül birtokolhatják a Technikatanárok Országos Egyesülete vándorserlegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában