Cserépfalu

2019.06.20. 12:00

Beiktatták hivatalába a lelkipásztort

Erdélyi származású vezetője van a cserépfalui reformátusoknak.

Tóth Balázs

Gavrucza-Nagy Emese és Kósik István a beiktatáson

Fotó: Tóth Balázs

Beiktatták cserépfalui lelkészi hivatalába Gavrucza-Nagy Emesét. A pünkösdhétfői eseményen elhangzott, az új lelkész tavaly augusztusban lett a gyülekezet lelkipásztora. Szerinte a legfontosabb, hogy hiteles életet éljen az ember, mert hatást gyakorolni csak Isten által lehet. Úgy szeretne szolgálni, élni, hogy az erőnek engedelmeskedik.

Sokan köszöntötték

Az új lelkész Gordos Attilától, az Egervölgyi Egyházmegye esperesétől vehette át a templom kulcsát. A cserépfalui gyülekezettől új palástot kapott, amelyet üdvözlő beszéde után Kósik István gondnok adott át számára. A lelkészt többen is köszöntötték, így Ábrahám Tibor, a Tiszáninneni Református Egyházkerület főgondnoka, Gordos Attila esperes és Pintér Attila egyházmegyei főgondnok, Szilágyi Zoltán esperes, az előző cserépfalui lelkész, Tállai András országgyűlési képviselő, Csendes Péter polgármester, valamint az elszármazottak nevében dr. Tóth Sándor. Kérte lánya támogatását a közösségtől Gavrucza Tibor is, aki megköszönte, hogy az úr új kaput nyitott a család számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában