áradás

2019.06.24. 11:30

Akadozik a vonatközlekedés a megáradt Vadász patak miatt

Hajnalban nem jártak a vonatok a megáradt Vadász patak miatt, de még mindig vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vasúti közlekedésben is fennakadást okozott a Vadász-patak áradása

Fotó: Ádám János

A vasárnap délutáni felhőszakadás miatt kialakult villámárvíz annyira megduzzasztotta a Vadász-patakot, hogy a víz szintje Szikszón elérte a vasúti híd szintjét és elárasztotta azt.

A híd így egyfajta gátként funkcionál. A felduzzasztott víz utat tört magának oldalra és elárasztotta a vasútállomás környékét. Az ott lévő házak egy részét elzárta a külvilágtól. Az önkormányzat erői és a katasztróvavédelem szakemberei folyamatosan dolgoznak az ár megfékezésén.

 

A Miskolc–Hidasnémeti vonalon továbbra is vonatpótló buszok szállítják az utasokat a vonal teljes hosszán. A Kassáról 6:02-kor Miskolc érintésével Budapestre tartó Hernád InterCity, valamint a Keleti pályaudvarról 6:05-kor Miskolc érintésével Kassára induló Rákóczi InterCity vonat kerülő útvonalon: Szerencs-Abaújszántó-Hidasnémeti érintésével közlekedik.

Várhatóan hétfő délelőtt indulhat újra a vonatközlekedés – tájékoztat a cég honlapján a Mávinform.

A Miskolc–Hidasnémeti vonalon található Szikszó állomás közelében lévő Vadász-patak megáradt, a felette átívelő híd is víz alá került. Emiatt a vonatközlekedés bizonytalan ideig szünetelt Onga és Szikszó között. Vasárnap éjszaka, 23:30-kor egy személyvonat indult volna Miskolcról Hidasnémetibe, azonban ehelyett a volántársaság nem tudott pótlóbuszt biztosítani.Az áradás okozta közlekedési fennakadás miatt az utasok elnézését és türelmét kéri a társaság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában