Évértékelő

2019.06.05. 09:30

A jövő: Miskolc 2030

Kiszámíthatóság, fejlődés, biztos jövő címmel tartott beszédet Miskolc polgármestere.

Szaniszló Bálint

dr. Kriza Ákos évértékelője

Fotó: Ádám János

A korábbi évek hagyományaihoz híven dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere beszámolót tartott kedden a város elmúlt években elért eredményeiről és az előttünk álló időszak városépítő programjáról.

A Kiszámíthatóság, fejlődés, biztos jövő – Miskolc 2030 címmel a Művészetek Házában megtartott ünnepségen beszédet mondott prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki szerint: „Miskolc minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy az országhatárokon is túlnyúló gazdasági, ipari, innovációs, oktatási, tudományos és kulturális központtá váljon. A város eddigi eredményei fényesen igazolják, hogy a város és a benne élők felkészültek erre.”

A három pillér

Dr. Kriza Ákos polgármester majd’ egyórás beszédében értékelte a város 2010 óta eltelt időszakának történéseit, és felvázolta a 2030-ig előttünk álló időszak célkitűzéseit.

Mint elmondta, a kérdésre, hogy „Milyen város legyen Miskolc 2030-ra?”, a választ három nagy pillér köré csoportosították. Az első pillér a megkezdett vagy már belátható távolságba került beruházások, a nagy városrészi fejlesztések sikeres befejezése. A második pillér programelemei azon célok mentén fogalmazódnak meg, amelyeknek eredményeként Miskolcon 2030-ra a környezettudatos, vagyis a zöldvárosi létezés és az okosvárossá válás minden feltétele megvalósul. „Olyan várossá válik, ahol jó lakni, ahonnan nem el, hanem ahova visszavágynak az emberek.” A harmadik pillér pedig egy világos cél mentén szerveződik, és ez nem más, mint hogy: Miskolc 2030-ra a legbiztonságosabb megyei jogú város kell legyen Magyarországon.

A polgármester a következő mondatokkal fejezte be beszédét: „Hölgyeim és uraim, én már csak a jövőről, Miskolc jövőjéről akarok beszélgetni önökkel. Ehhez pedig ősszel majd támogatásukat kérem, hogy egy következő önkormányzati ciklusban együtt építsük tovább Miskolc XXI. századi zöld, okos, biztonságos, versenyképes és leginkább boldog arculatát…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában