Alsóberecki

2019.06.11. 12:00

A Félőlényt a berecki gyerekek is láthatták

A Miskolci Nemzeti Színházban ebben az évadban volt műsoron a Félőlény című mesedarab, amelynek utolsó előadására, az Észak-Magyar­ország meghívott gyerekeket.

Bánhegyi Gábor

A jegyeket az Észak-Magyar­ország biztosította. Az előadáson ott voltak az alsóberecki alsó tagozatosok is.

Iskola már nincs

– Volt egy kis meglepetés, amikor megtudtuk, hogy minket is kiválasztottak – mondja Emriné Bajnok Zita, Alsóberecki polgármestere.

– Azért nem utasítottuk vissza a lehetőséget, hiszen szeretünk minden olyan lehetőséget megragadni, amivel valami kis pluszt tudunk adni a településen élő gyerekeknek.

Alsóbereckiben iskolaépület van ugyan, de abban tanítás már évek óta nincs.

– A nálunk lakó gyerekek Bodroghalomba és Sátoraljaújhelyre járnak iskolába. – mondja a település polgármestere. – Bodroghalomból iskolabusz jön a gyerekekért, Sátoraljaújhelybe pedig a mi önkormányzati buszunk viszi és hozza a gyerekeket. Az óvodánk még működik, amiről nem is szeretnénk lemondani a jövőben sem.

Nagy élmény

A gyerekeknek nagy élmény volt a kirándulás.

– Az ilyen korú gyerekeknek a kirándulás maga is egy izgalmas esemény, de a visszajelzések alapján úgy érzem, számukra a színház is egy hatalmas élmény volt, hiszen Alsóbereckiből ritkán jutnak el a Miskolci Nemzeti Színházba. Minden gyereket összeszedtünk, és miután az Észak-Magyarországtól ajándékba kaptuk a jegyeket, így csak az utazást kellett az önkormányzatnak biztosítani, és még arra is volt időnk és lehetőségünk, hogy megvendégeljük a gyerekeinket – mondta Emriné Bajnok Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában