Helyi közélet

2019.05.09. 18:30

Korszerű mentőautókat szerzett be a kórház

A betegek és a személyzet számára is kényelmesebb lesz az utazás.

Az új mentőautókkal

Fotó: Bujdos Tibor

Négy új mentőautóval gazdagodott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház betegszállító flottája. Az új járműveket pénteken mutatták be.

Mindet cserélik

Dr. Révész János főigazgató elmondta, az új mentőket összesen hetvenmillió forintból vásárolták, ebből húszmillió volt a kórház saját forrása, ötvenmillió forintot pedig pályázatok révén biztosítottak.

– Az április elsejétől intézményi hatáskörbe került betegszállítást jelenleg kilenc járművel végezzük. A négy új kocsi közül egy emelt szintű betegszállításra is alkalmas. A beszerzéskor törekvésünk volt, hogy az autók minőségi szolgáltatást nyújtsanak – mondta.

A járműflotta megújítására szükség is van, hiszen hat telephelyen működő központi kórház szállítási csoportja éves szinten átlagosan harminchétezer betegszállítást hajt végre.

 

Öt kórházi mentőautó cseréje aktuális még, melyek átlagéletkora tíz év, futásteljesítményük pedig megközelíti az ötszázezer kilométert.

– Két kocsi cseréje még ebben az évben megtörténik, és törekszünk rá, hogy 2020-ban a teljes szállítási flotta korszerűsítése befejeződjön – tette hozzá dr. Révész János.Miskolc, kórház, mentő, mentőautó, fejlesztés, egészségügy,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában