Miskolc

2019.05.23. 22:06

Ismét Lillafüreden a jogász vándorgyűlés

Az igazságügyi miniszter köszöntő beszédében értékelte is az elmúlt öt évet.

Horváth Imre

Fotó: Vajda János

A lillafüredi Palota Hotelben tartja a Magyar Jogász Egylet a Negyvenkettedik Jogász Vándorgyűlést csütörtöktől, szombatig. A neves előadókat felvonultató program igazi ínyencség a jogászok számára, ám nem kizárólag a szakma képviselői számára tartogat érdekességeket.

A vándorgyűlés Lillafüredről Lillafüredre vándorolt, mert itt találta meg a tartalomhoz a formát, mondta köszöntője elején dr. Cserba Lajos, az egylet megyei szervezetének elnöke.

Köszöntötte a szép számú résztvevőt dr. Sárközy Tamás, a Magyar Jogász Egylet elnöke is, majd átadta a pulpitust dr. Trócsányi László igazságügyi miniszternek.

A miniszter köszöntője elég sajátságosra sikerült, hiszen – mint arra maga is kitért – vélhetőleg utoljára állt az egylet elé ebben a minőségében, hiszen a Fidesz-KDNP EP-listáján az első helyen szerepel, így jó eséllyel az Európa Parlamentben folytatja majd a munkáját. Így beszélt az elmúlt öt évről, arról a munkáról, hogyan alakították ki a minisztériumi struktúrát, milyen eredményeket értek el, és egyben meg is köszönte mindenki munkáját, aki ebben részt vett és támogatta.

A miniszter beszéde után dr. Belovics Ervin, legfőbb ügyész helyettes tartott előadást az új büntetőeljárási törvény kapcsán.

Pénteken és szombaton még számtalan előadást hallgathatnak meg a résztvevők szekcióüléseken, szombaton pedig egy kis kikapcsolódással – kisvonatozással és a pisztrángos meglátogatásával – zárják a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában