Miskolc

2019.05.25. 19:34

Irtják a szúnyoglárvákát Miskolcon

Ismét földi-biológiai szúnyogírtást végzett, végez a város, így például szombaton délelőtt a Miskolci Egyetem területén található Egyetemvárosi tónál.

Horváth Imre

Földi-biológiai szúnyogírtás

Fotó: Vajda János

Az enyhe téli, a korai, átlagostól melegebb, majd a jelenlegi váltakozó és csapadékban bővelkedő tavaszi időjárás rendkívül kedvező feltételeket biztosít a szúnyogok számára. Az országos szintű védekezés mellett Miskolc is kiemelt figyelmet fordít a csípőszúnyog kártevők számának alacsony szinten tartására.

 

A szúnyogok elleni védekezés stratégiája a megelőzésen alapul, ami a felmérések adatainak kiértékelése után, optimális időben elvégzett biológiai védekezéssel, szúnyoglárva irtással valósul meg. Áprilisban és májusban, a hónap elején már szükség volt a földi védekezésre, a biológiai szúnyoglárva irtásra. A védekezés során olyan környezetbarát készítmény kerül a tenyészőhelyek vizébe, amely kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, más élőlényekre és a környezetre ártalmatlan.

A májusra jellemző csapadékos időjárás kedvez a csípőszúnyog lárvák fejlődésének, ezért május 23–26 között, immár harmadszor is elvégzik a biológiai szúnyogirtást Miskolcon. A szúnyogok elleni védekezés, melynek része a tenyészőhelyek folyamatos felmérés, október 15-ig tart – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában