Buliajánló

2019.05.09. 18:30

Buli van: MENő programok a hétvégére

Érdemes rápörögni a hétvége miskolci bulijaira.

Forrás: ÉM

Május 9., csütörtök

20.30 Horváth Tamás koncertje a Nagyszínpadon

A Miskolci Egyetemi Napok (MEN) programja

Horváth Tamás zenész családban született, dédnagyapja Horváth János hárfaművész, édesapja ifj. Horváth János számos együttes tagja volt, 1985 óta a Digitál együttes frontembere. Tamás gyermekkorában kezdett megismerkedni a zenével, 8 éves kora óta gitározik. 16 évesen indult el a Megasztár negyedik szériájában, ahol az élő adásba már nem került be. A következő évben elindult a Csillag születik tehetségkutató műsorban, ahol a harmadik középdöntőben esett ki. A versenyt követően HT3 néven zenekart alapított, 2011-ben Dajka Raullal kezdett dolgozni. A formáció 6 évig működött.

23.00 Kozmix koncert a CSL Plazma Stage-n

A MEN programja

A Kozmix Magyarország első olyan együttese, amely a ‚90-es években nagy népszerűségnek örvendő happy hardcore és rave stílusokat játszotta. Emiatt a magyar Scooternek hívták őket, de későbbi számaikkal el tudtak rugaszkodni ettől a sztereotípiától, és könnyedebb, frissebb dalokat is írtak. 1995-ben alakultak, eredetileg hárman voltak. Hozso az 5let, Lala pedig a New Times zenekarban zenélt. Vitaminnal közösen megalapították az együttest, amelyből később Vitamin a Happy Gangbe távozott. Az igazi áttörést a Gyöngyhajú lány feldolgozása jelentette. A Kozmix a házban című nagylemezük bemutató koncertjén (1998. december 4-én) már élő zenekarral léptek fel, azóta minden fellépésükön törekednek az élő zenélésre.

Május 10., péntek

16.00 Tom Lumen koncertje a Margit-pincében

A VIII. Avasi Borangolás rendezvénye

Tom Lumen kalandos életében az állandóságot sokáig csak a gitár jelentette. Eddigi pályafutása során több műfajban is otthon érezte magát, és számos produkcióban vett részt. A jazz világától különböző pop és rock formációkig vándorolt. Zenét írt például Balássy Betty és Varga Feri első lemezére, legkedvesebb zenekari emlékei pedig a Tius Norma Diamond Rite című albumához kapcsolódnak. Amikor egy barátjának köszönhetően megismerte a fingerstyle műfajt, minden addigi elképzelése megváltozott a hangszerről. Évekig gyakorolt, zenét írt és készült arra, hogy másokkal is megoszthassa az érzést, amit e stílusban született dalok és azok eljátszása nyújtanak számára. Műsorát készülő albumán megjelenő dalaiból, valamint különböző feldolgozásokból állítja össze.

19.00 Soma és a Vanavan koncert a Kis Avas Első soron

A VIII. Avasi Borangolás rendezvénye

Izgalmas, egyedi zenei hangzás jellemzi Soma Mamagésa legújabb zenei formációját, amivel az Everness fesztiválon debütáltak. A dallamokat és a szövegeket Spitzer Gyöngyi Soma írja, a zenéket egy 24 éves fiatalember, Schlosser András. A hangszerelő (plusz szaxofonos) Lőrincz György. A dalszövegeket magyarul, angolul és halandzsa nyelven Soma írja. Mellettük még két kiváló zenész van: Banai Szilárd dobos és Ujvári Flóra bőgős, basszusgitáros. Sokféle elem jelenik meg a repertoárjukban: a jazz, az etno, a pop, az avantgarde, de egyre inkább a rock és a punk stílusjegyeit hallhatjuk. Bátran mondható, hogy Soma hangja őserőként tör fel, különösen a keményebb, rockosabb hangzású számokban.

20.15 ByeAlex és a Slepp koncert a CSL Plazma Stage-n

A MEN programja

ByeAlex Kedvesem című dalával robbant be a köztudatba, és azóta is több országosan ismert dalt írt (Hé Budapest, Fekete, Az én rózsám). Zenekarával folyamatos látogatói a fesztiváloknak és kluboknak. 2015-től a csapat már ByeAlex és a Slepp néven járja az országot és írja a dalokat. Az elsőként megjelent dal „Még mindig…” máris a magyar rádiók egyik legtöbbet játszott dala.

22.15 Groovehouse koncert a CSL Plazma Stage-n

A MEN programja

A Groovehouse magyar pop együttes, célcsoportjuk tinédzserektől az idősebb korosztályig terjed. Legsikeresebb daluk a Hajnal, mely megjelenésével minden korábbi rádiós játszási rekordot megdöntött. Nevükhöz fűződnek a következő nagy slágerek is: Hol vagy nagy szerelem, Ha újra látom, Ébredj mellettem, Szívvel-lélekkel, Tűz és víz, Legyen ez egy őrült vágy.

21.00 Gájer Bálint koncert az Avasi Bormúzeum és Borvendéglőnél

A VIII. Avasi Borangolás rendezvénye

Gájer Bálint, vagy ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik „a swing hercege” a mai magyar „Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. 2014 októberében megjelent Egyszerű az élet című első albuma, amely egy olyan saját dalokat és feldolgozásokat tartalmazó nagylemez, amire képtelenség nem táncolni. 2016 novemberében jelent meg második önálló lemeze, mely a „Swing ‚N’ Pop” címet viseli. Sokkal több a saját dal és sokkal több szó esik a szerelemről, egy igazi érzelmi hullámvasút. Hallhatók rajta klasszikus swing dalok, latinos lüktetésű szerzemények és kimondottan pop dalok is. 2017 december 1-jén megjelent az énekes harmadik nagylemeze, „Swing Karácsony” címmel, melyen a híres amerikai karácsonyi dalok magyar nyelven hallhatók, a 16 fős Hermann László Kamarazenekar és az énekes tíztagú zenekara közreműködésével.

22.30 Follow The Flow koncert a Hell Nagyszínpadon

A MEN programja

A Follow The Flow 2016-ban alapított magyar együttes. 2018-ban Nem tudja senki című daluk által robbantak be a köztudatba, majd Maradok távol című számuk által még több ember ismerte meg őket. 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját, illetve ősszel jelölve lettek a 2018-as MTV Europe Music Awards-ra mint Legjobb magyar előadó, amit szintúgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón.


Május 11., szombat

16.00 Ruby Harlem koncert az Avasi Bormúzeum és Borvendéglőnél

A VIII. Avasi Borangolás rendezvénye

„A Ruby Harlem zenekar zenéje egyfajta ötvözete az amerikai soul, neo soul, r&b, gospel zenéknek, valamint azoknak a csendes pillanatokban feltörő gondolatoknak, amelyek remélhetőleg a ti életetekben is változást hoznak” – mondja a zenekar alapítója, zeneszerzője és hangszerelője Iván Szandra, aki a bostoni Berklee College of Music zenei egyetemen került közelebb az afroamerikai alapokon nyugvó zenei stílusokhoz, valamint a gospel zene lelki és kulturális hátteréhez. Elmondása szerint új, magyar nyelvű anyagát ez inspirálta leginkább.

17.30 Bíborszél koncert a Szent István téri nagyszínpadon

Miskolc Város Napja program

A zenekar nevével először 1991-ben találkozik a nagyközönség, amikor Nem hiszem el című dalukkal az ÁB Popfesztivál közönségdíjasaként végeznek. Még ebben az évben megjelenik az első album Szivárvány címmel, majd némi kényszerpihenőt és kevésbé aktív időszakot követően a 2000-ben elkészülő Furcsa évek album már kissé megváltozott felállásban lát napvilágot. A Bíborszél stílusát tekintve popzene, helyenként rockos elemekkel gazdagítva, zeneileg és hangzásvilágában is egy érett, populáris, de ezzel együtt letisztult irányvonalat képvisel, ahol az igényes szövegek és a tartalmas mondanivaló ugyanolyan fontos, mint a zenekarra jellemző gazdag érzelem- és dallamvilág.

19.00 Veréb Tamás koncertje a Szent István téri nagyszínpadon

Miskolc Város Napja program

A miskolci Veréb Tamás 2007 és 2010 között négyszer nyerte el a MOL Tehetségtámogató program ösztöndíját. 2013–2018 októbere között a Budapesti Operettszínház tagja volt. Az elfújta a szél című musical egyik férfi főszerepében mutatkozott be, majd ugyanebben az évben megkapta a Rómeó és Júlia musical férfi címszerepét, a musicalirodalom első 19 éves Rómeójaként. Számos főszerepet játszott a Budapesti Operettszínház színpadán.2016-ban diplomázott klasszikus ének szakirányon a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében. Színházi pályafutása mellett a The SunCity Rockets nevű zenekar frontembere, melyet 2015 nyarán alapított zenésztársaival. 2016-ban megnyerte a Sztárban sztár 4. évadát. Veréb Tamás énekelte a Budapesten rendezett 2017-es úszó-világbajnokság hivatalos szurkolói dalát.

19.30 Swing á la Django koncert a Kis Avas Első soron

A VIII. Avasi Borangolás rendezvénye

A Swing á la Django zenéjében egymásra talál a kávéházi cigányzene, a tangó, a jazz, a francia manouche swing és a sanzonok világa. Így jön létre az az egyedi stílus, amit ők hungarian django swingnek neveznek.

20.30 Áll-a-tok koncert a Szent István téri nagyszínpadon

Miskolc Város Napja program

A miskolci zenekar 2007 áprilisában alakult, három sebész zenész és hat zeneművész állt össze, utóbbiak a klasszikus zene és rock területéről érkeztek. Almássy Sándor zongorista-szerző-mellkassebész alapító vágya volt, hogy legyen egy rockzenekara sok fúvóssal. A cél az, hogy egy igényes zenét játszó nosztalgia-zenekarként működjenek. Fiatalkori kedvenceik dalait játsszák főleg, de saját szerzemények is születtek már például az epeműtétről, a plasztikai sebészről és proktológiáról is.

20.30 Sky Fanatic koncert a CSL Plazma Stage-n

A MEN programja

A Sky Fanatic 2012 augusztusában alakult. Először 5 taggal indult az együttes, majd 2013-ra nyolc főre gyarapodott a zenészek létszáma. Ennek a nagy létszámnak is köszönhető a zenekar különleges, egyedi hangzása és családias hangulata. A miskolci zenészeket a ska és reggae zene világa és az élő zene szeretete hozta össze.

21.00 Alvin és a mókusok koncert a Hell Nagyszínpadon

A MEN programja

A banda története közel 23 éve kezdődött, 1993-ban alakult Nyíregyházán, egyszerű garázszenekarként. Az évek során kétségtelenül Magyarország legnépszerűbb punk-rock zenekarává küzdötték fel magukat. Az eredeti felállásból Pásztor István (Alvin) énekes/gitáros jelenleg is a csapat frontembere. Alvinékat elsősorban a dalok szövege tette népszerűvé, amely az énekes életfelfogása alapján nagy változáson ment keresztül az évek folyamán. Egy dologban nem változik: szókimondó, őszinte és kompromisszummentes. A zúzósabb koncertek mellett bensőséges unplugged koncertekkel is bemutatkoztak, ahol a dalokat áthangszerelve, akusztikus hangszerekkel hallhatják a rajongók.

22.00 Paddy and the Rats koncert a Szent István téri nagyszínpadon

Miskolc Város Napja program

A Paddy and the Rats nevű ír punk-rock kocsmazenét játszó magyarországi, miskolci zenekart ír művészneveket használó magyar fiatalok hozták létre a 2000-es évtized végén. Az első felállásban Paddy O’Reilly (dalszerző, énekes; polgári nevén Oravecz Kristóf) zenélt Vince Murphyvel (basszusgitár; polgári nevén Takács Péter) és Joey MacOnkay-val (elektromos gitár; polgári nevén Maczonkai Géza) 2008-tól. Később csatlakozott hozzájuk Seamus Connelly (dob, polgári nevén Pongrácz Balázs), Sonny Sullivan (harmonika) és Sam McKenzie (hegedű, ír síp, skót duda, mandolin; polgári nevén Szabó Sándor Balázs). A zenekar zenéjében az ír és a kelta népzene motívumait ötvözi a punk-rockkal, bár néhol megjelennek orosz, cigány és polka elemek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában