Miskolc

2019.05.24. 16:00

Az új szökőkút a kedvenc

Már birtokba vették a diósgyőriek a megújult teret.

Tajthy Ákos

Sajtónyilvános bejáráson tekintette meg az Árpád úti szolgáltatóház előtti teljesen megújult teret dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Hubay György országgyűlési képviselő, valamint Novák Józsefné és Kovács László önkormányzati képviselők.

A korábban meglehetősen leharcolt állapotú terület felújítása még ősszel kezdődött, a munkálatok párhuzamosan haladtak a néhány héttel ezelőtti Táncsics Mihály tér felújításával. Az Árpád úti szolgáltatóház előtti térhez annak megépülése, 1970 óta nem nagyon nyúltak, az elmúlt hónapokban viszont teljesen átépítették. A területen a meglévő növényzet és fák mellett gyepesítéssel, új növények és fák ültetésével több mint ezer négyzetméterre növelték a zöldterület nagyságát.

Közösségi tér

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szolgáltatóház előtti térnek kicserélték a burkolatát, és új látványszökőkút is épült, amelynek ma már része Varga Miklós szobrászművész Korsós lány című alkotása, ami egyébként korábban is a téren állt, csak éppen annak egy másik pontján.

A felújított téren új asztalokat telepítettek a termelői piac számára, de új köztéri óra, segélyhívó-berendezés, új hulladékgyűjtők, új padok is kikerültek, és annak déli oldalában a parkolót is bővítették.

A diósgyőriek hamar belakták a megújult teret, a bejárás időpontjában éppen termelői vásárt tartottak. Kásáné Kovács Adrienn kislányával sétált a téren, érdeklődésünkre elmondta, bár az átépítés okozott átmeneti kellemetlenséget, de összességében megérte, hiszen teljesen más hangulata lett a diósgyőri városközpontnak.

 

– A nagyobbik lányom az Ady Endre Művelődési Házba jár balettra, és amíg rá várunk, ezen a téren a kicsivel már öröm lesz szaladgálni, játszani. Neki egyértelmű kedvence a szökőkút, ha lehetne, szerintem már benne lenne – mondta.

Nincs még vége

A bejáráson elhangzott, a beruházás – a Táncsics térrel karöltve – a Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja nevet viselő, 940 millió forintból megvalósuló projekt részeként valósult meg. Ebből az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér és a Táncsics tér felújítása több mint százhatvan­nyolcmillió forintba került.

Szintén a program része a Vár utca 5. szám alatti épület teljes körű felújítása, ahol vendéglátóhelyet alakítanak ki, de a II. János Pál pápa tér felújítása, valamint a Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti területen létesülő játszótér is ennek a projektnek a részeként valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában