Helyi közélet

2019.04.03. 16:34

Vigyázz, kész, pénz! Vetélkedő a miskolci iskolásoknak

Miskolc - Izgalmas és kreatív feladatok várnak a középdöntő résztvevőire.

Miskolc - Izgalmas és kreatív feladatok várnak a középdöntő résztvevőire.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő miskolci, regionális középdöntőjén április 4-én délelőtt a miskolci City Hotelben Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye diákjai bizonyítják pénzügyi felkészültségüket.

A pénzügyi vetélkedőt idén 9. alkalommal szervezi a pénzintézet általános és középiskolások számára, mivel különösen fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generáció tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket.

A hazai pénzügyi kultúra fejlettségét jól mutatja, hogyan teljesítenek a magyar fiatalok az országos szintű vetélkedőn, hiszen itt már nemcsak a fogalmak ismeretét kérik számon, hanem összetettebb kérdésekben, szituációkban is helyt kell állniuk a fiataloknak, ahogy később felnőttként majd a mindennapokban is.

A miskolci regionális középdöntőn részt vevő 87 gyerek izgalmas és kreatív feladatokon keresztül találkozhat majd az öngondoskodás, a digitális bankolás, a biztosítások, hitelek és online vásárlások témaköreivel.

A pénzügyi műveltséget jellemzően a matematika tantárgyhoz kapcsolják, de aki jó matekból, nem feltétlen bánik jól a pénzzel is. Cserbáné Dömse Mónika, a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő tanári tanácsadója és gyakorló pedagógus szerint elengedhetetlen bizonyos szintű matematikai tudás, számolási készség a pénzügyekben való eligazodáshoz, de a két terület nem áll szoros összefüggésben. Ahhoz, hogy valaki a hétköznapokban jól bánjon a pénzzel, számos más, nem kizárólag a matematikához köthető készséggel kell rendelkeznie: hasznos a jó problémamegoldó és szervező készség, de jónak kell lenni felelősségvállalásban és döntési képességekben is, sőt a rendszeres olvasás is nagyon sokat hozzátesz pénzügyi talpraesettségünkhöz.

Győztesek a Fazekasból

Az 5–6. osztályosok kategóriájában tavaly a Miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola diákjai lettek az elsők az országos döntőben. Ők ma már gimnazisták, de nevük álljon itt, hiszen ők is kiválóan versenyeztek: Dobos Julianna, Bottyán Márton, Tóth Petra, Bárány Donát és Divinyi Gréta. Felkészítő tanáruk Ortóné Juhász Julianna volt, aki a döntő után úgy fogalmazott: diákjai mind nagyon lelkesek, nyitottak, érdeklődőek, tájékozottak és komolyan vették a felkészülést, annak ellenére, hogy a tananyagnak nem része a tudás, amit el kellett sajátítaniuk.

ÉM


[related-post post_id="4193225"]

[related-post post_id="4193207"]

[related-post post_id="4193218"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában