Helyi közélet

2019.04.03. 17:35

Tudatosabb gondolkodásra késztet Miskolcon

Miskolc - Tíz település 15 iskolájából 87 diák a miskolci regionális középdöntőn.

Miskolc - Tíz település 15 iskolájából 87 diák a miskolci regionális középdöntőn.

Csütörtökön tartja a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő regionális középdöntőjét Miskolcon, ahol Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye diákjai bizonyítják pénzügyi felkészültségüket. Horváthné Galamb Andreát, a zsűri elnökét, a K&H Bank miskolci fiókvezetőjével a versenysorozatról beszélgettünk.

Összetettebb kérdésekben, szituációkban is helyt kell állniuk a fiataloknak.” Horváthné Galamb Andrea

Kilenc évvel ezelőtt

– A K&H Csoport 2010-ben indította el a „Vigyázz, kész, pénz!” oktatási programot elsősorban általános iskolások részére – mondja Horváthné Galamb Andrea. – A pénzügyi kultúra fejlesztésén keresztül szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a most felnövő generációk sikeresebben eligazodjanak a pénzügyekben. A hazai pénzügyi kultúra fejlettségét jól mutatja, hogyan teljesítenek a magyar fiatalok az országos szintű vetélkedőn, hiszen itt már nemcsak a fogalmak ismeretét kérik számon, hanem összetettebb kérdésekben, szituációkban is helyt kell állniuk a fiataloknak, ahogy később felnőttként majd a mindennapokban is. Az elmúlt kilenc évben sok diákot láttunk felnőni, akik évről évre visszatérő versenyzőink voltak, éppen ezért már kiterjesztettük a programot a középiskolások részére is. Azt pedig külön öröm látni és tapasztalni, hogy az oktatási programunknak köszönhetően egyre többen gondolják úgy, a jövőjüket a pénzügyi pályán szeretnék elképzelni.

Kreatív feladatokon keresztül

– A kilenc év alatt 1696 iskola több mint 46 ezer diákja vett részt a programban, akik között természetesen vannak visszatérők is, de a számok azt mutatják, hogy évről évre egyre többen indulnak a versenyen. Ebben a tanévben országosan 290 település 586 iskolájából több mint 8200 diák jelentkezett. A mi régiónkban, azaz Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyéből ez 1217 diákot jelent. Összesen 2043 érvényes pályázat érkezett. A miskolci regionális középdöntőben 10 település 15 iskolájából 87 diák összesen 20 csapatban izgalmas és kreatív feladatokon keresztül találkozhat majd a bankolás, a biztosítások, hitelek és online vásárlások témaköreivel. Azt kell látnunk, hogy felnő egy olyan generáció, amely más logika szerint gondolkodik, ezért menet közben mi is alakítottunk a programunkon.

ÉM-BG


[related-post post_id="4193225"]

[related-post post_id="4193218"]

[related-post post_id="4193157"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában