Helyi közélet

2019.04.03. 17:42

A pénz használatára is felkészít a verseny Miskolcon

Miskolc - Egyre jobban foglalkoztatja a fiatalokat a pénzügyek világa.

Miskolc - Egyre jobban foglalkoztatja a fiatalokat a pénzügyek világa.

Kiváló kezdeményezésnek tartják a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőjének életre hívását a tavalyi döntőben eredményesen szereplő miskolci iskoláscsapatok felkészítői.

Banki ügyintézés

Újhelyiné Kenéz Zsuzsanna, az Aggteleki Általános Iskola pedagógusa a „Kamatozó bankjegyek” csapattal tavaly már másodszor nyert, akkor 3–4. osztályos korosztályban.

„Nagyon fontosnak tartom a gyerekek tudatos pénzhasználatra való felkészítését. Ebben lehetőségeihez mérten az iskola is segíteni tud, viszont nagyon fontos, hogy a gyerekek otthon, szüleiktől is jó példát lássanak. A nyertes csapatból a legtöbb gyermek már valamilyen módon takarékoskodott: volt, aki perselyben, volt, aki »apabankban« tartotta a zsebpénzét. A versenyt azért tartottam egy jó lehetőségnek, mert a gyerekek játékos feladatokon keresztül sajátíthatták el a banki ügyintézés, az ATM vagy éppen az okos banki alkalmazásokkal kapcsolatos információkat.”

Hasonlóan vélekedett lapunknak Ortóné Juhász Julianna, a Fazekas Utcai Általános Iskola igazgatóhelyettese is, aki az 5–6. osztályos korosztályban nyertes „Trollok” csapatot munkatársával, Galgóczyné Lőkös Mártával együtt készítette fel tavaly.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a vetélkedő és a hozzá kapcsolódó tananyag közelebb hozza a diákokhoz a pénzügyi ismereteket. Ezeknek köszönhetően olyan tudatos döntéseket hozhatnak meg, melyekkel pozitív irányban befolyásolhatják életüket” – hangsúlyozta.

Mobilapplikációval

Mint hozzátette, az idei versenyre való felkészülés során már a K&H új mobilapplikációját is használták, ami nagyon tetszett a gyerekeknek főként azért, mert az azonnali kiértékelésnek köszönhetően rögtön látták, mit tudnak jól, és mik azok a témakörök, melyekben még fejleszteni kell a tudásukat.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4193225"]

[related-post post_id="4193207"]

[related-post post_id="4193157"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában