Helyi közélet

2019.04.03. 15:17

A legjobb borok és pálinkák versenyeztek Mezőcsáton

Mezőcsát - Kitűnő hangulat, jó muzsika, finom ételek és italok várták a versenyre nevezőket.

Mezőcsát - Kitűnő hangulat, jó muzsika, finom ételek és italok várták a versenyre nevezőket.

Idén március 9-én, szombaton rendezték meg a Mezőcsáti XXV. Bor és VII. Pálinka Versenyt Mezőcsáton az Élelmezési Központban. A verseny fővédnöke Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény védnöke pedig Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere és Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke volt.

Negyedszázad

A 25 éves jubileumát ünneplő borverseny alkalmából a megnyitót követően emlékplaketteket adtak át, majd kitűnő hangulat, jó muzsika, finom ételek és italok várták a versenyre nevezőket és az érdeklődőket. A zsűrizés nyilvános volt, így a közönség is betekintést nyerhetett a bor- és pálinkazsűri munkájába, a bírálat menetébe. Az ebédre tálalt finom csülökpörkölt elfogyasztását követően ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás következett, majd a program délután kötetlen beszélgetéssel, muzsikával, borkóstolással folytatódott. A borzsűri elnöke Kovácsné Drabant Katalin borász volt. A pálinkazsűri elnöke és a verseny szakmai igazgatója Hagyó Kovács András pálinkaszakértő, a PálinkaKollegium rendes tagja volt. A rendezvényen közreműködött Bordás Zoltán és zenekara, a mezőcsáti Lila Akác Nyugdíjas Klub és a Tiszakeszi Nyugdíjas Klub.

Kitüntetések

Siposné Horváth Anita posztumusz 25 éves jubileumi emlékérmeket adományozott a borverseny ötletgazdájának és elindítójának, Kiss Lászlónak, a közösségi ház néhai igazgatójának. A díjat Fekete Sándor vette át. 25 éves jubileumi emlékplakettet vett át a borversenyekben való aktív közreműködéséért, munkájáért dr. Farkas Attila borbíra, id. Dánfi Dániel, Bordás Sándor, Kántor János, Lőrincz András, Csillag András és Vincze Gyula borsegéd. Nagyaranyérem minősítést nyert Kántor János 2018-as évjáratú Othello cuvée vörösbora. „Mezőcsát Kézműves Bora 2019” címet nyert Csillag András száraz Othello vörösbora. A megtisztelő cím mellé hagyományosan járó, logóval ellátott borospohár készletet Tállai András miniszterhelyettes ajánlotta fel és a város polgármestere adta át.

ÉM


Az idei versenyek további eredményei

Aranyérem minősítést ért el Bíró Ágnes Cabernet sauvi­gnon vörösbora, Kántor János Othello vörösbora, Csillag András száraz Othello vörösbora és id. Dánfi Dániel csáti rozé bora. „Az év pálinkája” címet Tánczos László Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte el. Herendi porcelán tárgyjutalmát Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara B.-A.-Z. megyei elnöke, a verseny védnöke ajánlotta fel. Nagyaranyérem minősítést kapott Kántor János 2018-as kajszibarack pálinkája. Arany­érem minősítést érdemelt Kántor János Irsai Olivér törköly pálinkája, illetve őszibarack-körte vegyes kisüsti pálinkája, Csillag András Othello szőlőpálinkája és Szabó János almapálinkája. A címke versenyt id. Dánfi Dániel pálinkás címkéje, illetve Csillag András boros címkéje nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában