Helyi közélet

2019.04.08. 15:47

A cigándi táncosok meggyőzték tudásukról a zsűrit

Cigánd, Sátoraljaújhely - Cigándi táncosok sikere a Sipos György Néptáncfesztivál és Tehetségnapon.

Cigánd, Sátoraljaújhely - Cigándi táncosok sikere a Sipos György Néptáncfesztivál és Tehetségnapon.

A Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola immáron tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Sipos György Néptáncfesztivál és Tehetségnapot, benne a XXI. Szólótánc Versenyt is. Az eseménynek a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ Latabár Színháza adott otthont, melyen a Cigándi Gyermek Néptáncegyüttes és a Cigándi Tiszavirág Néptánccsoport közel hatvan tagja is részt vett.

Díjeső

A cigándi táncosok több kiváló eredményt értek el. Kiemelt arany minősítés és az ezzel járó „Bodrogmenti Kisbokréta” díj tulajdonosa: Gyárfás Attila, aki harmadszor érdemelte ki a Kisbokrétát. Kiemelt arany minősítés és az ezzel járó „Bodrogmenti Kaláris” díj tulajdonosa : Jóni Dorina. Arany minősítést kapott Gyárfás Anikó, Szigeti Csongor, ezüst minősítést Bodnár Dominik és Polyák Patrik.

A XI. Sipos György Néptáncfesztiválon arany minősítést kapott a Cigándi Gyermektáncegyüttes a Rábaközi táncok című produkciójáért.

Kiemelt arany minősítést szerzett a Cigándi Gyermektáncegyüttes a Bodrogközi táncokért és a Cigándi Tiszavirág Néptánccsoport Játékok és táncok a Bodrogközből című előadásáért. A két felkészítő tanár Gyöngy Ilona és Lőrincz László volt.

ÉM


[related-post post_id="4198942"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában