Helyi közélet

2019.03.28. 10:30

Új specializáció indul Miskolcon

Miskolc - A gyakorlatban láthatják a tanultak, az elkészített programok működését a hallgatók.

Miskolc - A gyakorlatban láthatják a tanultak, az elkészített programok működését a hallgatók.

Idén zárult a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete által irányított közvetlen európai uniós projekt, melynek sajtótájékoztatóját tegnap tartották a Miskolci Egyetemen. A tájékoztatón jelentették be továbbá az Ipar 4.0 folyamatmérnök specializáció indítását a Logisztikai mérnöki mesterszakon, együttműködve a Robert Bosch Power Tool Kft.-vel.

A továbbfejlődést szolgálta

Prof. dr. Illés Béla intézetigazgató egyetemi tanár, az uniós projekt vezetője elmondta, hogy az egymillió eurós program három évig tartott, mely az intézet szakmai továbbfejlődését szolgálta. Számos kapcsolatfelvételre került sor, sok szakcikk, publikáció született a nyomán. Kiemelte, három PhD dolgozat készült és négy-öt habilitációs folyamat indult be eredményeképpen.

Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy a héten gyakorlatilag minden nap valamilyen jó hírről tudnak beszámolni az egyetemmel összefüggésben. Utalt rá: a program külön értéke, hogy közvetlenül az Európai Uniótól nyerték el a támogatást.

Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja felhívta a figyelmet, hogy a Miskolci Egyetemen elsőként alakított Logisztikai Intézet szakmai presztízsét, nemzetközi elismertségét tovább növelték a program eredményei, hasonlóan az egyetemen zajló egyéb kutatás-fejlesztési projektekhez.

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója elmondta: élő, stratégiai partnerség a céljuk, melyben kiváló társat találtak a Miskolci Egyetem intézetében.

Korszerű képzési anyagok

Az együttműködés eredményeképpen korszerű oktatási, képzési anyagok kerülhetnek az egyetemi hallgatók kezébe. Járvás Tamás, a Robert Bosch Power Tool Kft. műszaki és operatív igazgatója részt vett a projektben, csakúgy, mint az Ipar 4.0 folyamatmérnök specializáció indításában. Fontosnak tartja, hogy a hallgatók a tananyag elsajátítása mellett kimehetnek a gyárba és a gyakorlatban láthatják a tanultak, az elkészített programok működését.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában