Helyi közélet

2019.03.21. 11:37

Tudatos tisztaság: szemetet szed a város

Miskolc - Tizenöt helyszínen hirdették meg Miskolcon a TeSzedd! szemétszedési akciót.

Miskolc - Tizenöt helyszínen hirdették meg Miskolcon a TeSzedd! szemétszedési akciót.

Miskolcon tizenöt helyen hirdettek meg szemétszedést a TeSzedd!-akció keretében, szerdán ezek közül az egyik helyszínre, a Zsigmondy Vilmos utcára látogattunk el: szorgoskodó csapatokkal találkoztunk.

No de mi is ez az akció? Magyarország egyik legnagyobb önkéntes mozgalma, a nyolcadik alkalommal megrendezett TeSzedd! március 18-tól 24-ig tart. Előzetesen csaknem 240 ezer önkéntes jelentkezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium felhívására. A hulladékgyűjtés kellékeit, a zsákokat és a kesztyűket az ITM biztosította, biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodnak az országszerte több mint 3 ezer bejelentett helyszínről.

A városban Remyként ismert BPI Group Hungary Kft. már második alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez.

Fontos a környezettudatosság

– Cégünk számára különösen fontos a környezettudatosság, hiszen alaptevékenységünk része, hogy használt, ­rossz alkatrészekből készítünk működőket, amelyeknek a tulajdonságai megegyeznek a korábbiakkal – hangsúlyozta Szokoly Zsuzsa, a cég EHS & S vezetője. – Dolgozóink, akik regisztráltak a programra, munkaidő-kedvezményt kaptak erre a napra, és az akció végén egy tányér bográcsgulyással kínáljuk őket a gyár udvarán.

Az ötszáz fős munkatársi létszámhoz képest szép arány, hogy 75 önkéntes jelentkezett, akiket hat csoportba osztottunk, és más-más útirányba indítottunk el. Az első két csapat kettőkor már végez, és utána csatlakozik be a másik négy csoport. Viszonylag nagy területet tudunk így megtisztítani a Remytől a Sajóig. Végighaladtunk a Várközi Lajos utcán a repülőtéri buszmegállóig, majd a Mecha­tronikai Ipari Park széléig, ahol szintén rendelkezünk egy raktárépülettel.

Rendkívül szemetes

– Az előzetes bejárások alkalmával láttuk, hogy rendkívül szemetes a környék. Örülünk, hogy megtisztíthatjuk, és azt gondolom, hogy alkalmazottaink ez után sokkal tudatosabban állnak hozzá a hulladékgyűjtéshez és a környezetünk tisztán tartásához. Nyitott eseményként hirdettük meg a programot, örültünk volna, hogyha külsősök is jönnek, talán majd legközelebb – emelte ki a szervező.

ÉM-DA


[related-post post_id="4175803"]

[related-post post_id="4164447"]

[related-post post_id="4148132"]

[related-post post_id="4147034"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában