Helyi közélet

2019.03.23. 11:17

Négylábú éttermi vendégek Miskolcon

Miskolc - Miskolci helyeket is találhatnak az interneten a kutyájukkal közösen ebédelni vágyó gazdik.

Miskolc - Miskolci helyeket is találhatnak az interneten a kutyájukkal közösen ebédelni vágyó gazdik.

A kutyások között egyre trendibb, hogy az élet minden területébe, köztük az éttermi, kávéházi kalandozásaikba is bevonják négylábú barátaikat. Ezt az igényt ismerte föl a Kutyabarát portál, amely összegyűjti a gazdik számára kínált szolgáltatásokat. A weboldalon három csatlakozó miskolci vendéglátóipari egységet találunk.

„Körülbelül tíz évvel ezelőtt egy kicsi pesti kávézóban jártunk. Idősebb úr ült újsággal és kávéval a kezében, mellette egy nagytestű kutya hevert békésen. Testvéremmel akkor elhatároztuk, ha egyszer saját kávézónk lesz, mi is lehetőséget szeretnénk biztosítani erre a harmóniára. A Téli Fagyi Kávézó és Bisztró megnyitásakor tehát természetes volt, hogy kitárjuk a kapuinkat a kutyás vendégek előtt is” – osztotta meg Baranyai Krisztina, aki Baranyai Dáviddal közösen vezeti a kávézót.

Jól nevelt állatok

„Az első hatósági ellenőrzés alkalmával rákérdeztünk, hogy van-e bármilyen előírása, hogy kutyabarát hellyé váljunk. Azt a választ kaptuk, hogy nincs akadálya, hogy kutyákat is fogadjunk, de csak a vendégtérben tartózkodhatnak. Örülünk, hogy a gazdikkal együtt sok jól nevelt eb tér be hozzánk. Nem volt rossz tapasztalatunk még velük, általában nyugodtan és csendben ülnek a gazdájuk mellett, a kíváncsibbaknál, előfordul, hogy körbenéznek kicsit. Mivel gyakran kutyasétáltatás közben ejtenek útba minket, a póráz természetes tartozék, szájkosár is abban az esetben, ha az állattulajdonos szükségesnek tartja. A nálunk megforduló kutyusokat vízzel kínáljuk. Külön menü nincs számukra, de reggelit már készítettünk kis kedvenceknek, és nagyon izgultunk, ízlik-e majd” – mesélte Baranyai Krisztina.

Társuknak tekintik

Manapság nagy divat a kis méretű kutyák tartása, akiket nem szívesen hagynak otthon gazdáik. „Azért gondoltuk, hogy kutyabarát étterem lehetnénk, mert teljes körű szolgáltatást szeretnénk nyújtani, a mai trendekhez igazodva. Mi eleve laza hely vagyunk, ahol a berendezésből adódik, hogy elfér egy kutyus is – tette hozzá Vargáné Bodnár Henriett, a Végállomás Bistorant tulajdonosa. – Akik kutyával jönnek, éppen kirándulnak vagy az állattal töltik az időt. Ez nyilván jellemzően napközben vagy hétvégén, heti két-három alkalommal történik, és nem az ültetett vacsoráknál, ezért nem igényeljük, hogy előre bejelentkezzenek hozzánk. Bőven el tudjuk szeparálni őket a többiektől, de azt vettük észre, hogy általában mosolyogva vagy legalábbis toleránsan szokták fogadni a kutyás vendéget” – hangsúlyozta.

Szeparált helyiségek

A Creppy PalancsintaHáz a felmerülő igényekre reagált, amikor kutyás házirendet alakított ki.

„A vendégek egyre többször jelentek meg kutyával nálunk jó időben, így a teraszra beengedtük az állatokat. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van egy emeleti és egy lenti helyiségünk. Ezáltal mindenfajta igényt ki tudunk elégíteni, azokét is, akik nem szeretnének a közelükben állatot látni. Szabályainkban azt fektettük le, hogy a kis- és középtermetű kutyusokat engedjük be, és ha előre bejelentkeznek, akkor eleve úgy szervezzük a foglalásokat, hogy mindenkinek kényelmes legyen. Alapvetően a gazda felelős a kutyája tevékenységéért, de jó néven vesszük a pórázhasználatot” – foglalta össze Oszlánczi Réka, a Creppy Franchise Sys­tem ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában