Helyi közélet

2019.03.13. 11:15

Nagyobb forgalom jó úton Tarcalon

Tarcal - Felújított útszakaszt avattak fel Tarcal határában.

Tarcal - Felújított útszakaszt avattak fel Tarcal határában.

Közel négyszázmilliós kormányzati támogatás képezte az alapját annak az útfelújításnak, amit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzett el Tarcal térségében. A 37. sz. főútról a Sárga Borház szomszédságában leágazó 38. sz. főút mintegy négy kilométeren kapott új aszfaltburkolatot és padkát, ugyanakkor megerősítettek egy vasúti felüljárót is.

A főútvonal avatását kedden tartották Tarcalon, az eseményen részt vett mások mellett Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője, Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Török Dezső, a B.-A.-Z Megyei Közgyűlés elnöke, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Butta László, Tarcal polgármestere.

A munka gyümölcse

Az átadáson Koncz Ferenc jegyezte meg, hogy mint azt korábban már volt szerencséje tapasztalni Kesznyéten, Hernádnémeti és Tiszalúc térségében, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelen esetben is kiváló munkát végzett, az ilyen felújítások nagyban hozzá járulhatnak a kistelepülések jó elérhetőségéhez és fejlődéséhez mind gazdasági, mind turisztikai vonalon.

– Nagyon komoly elképzeléseink vannak a térséget illetően – mondta a honatya –, a fellendülés jó utak nélkül elképzelhetetlen. A legnagyobb köszönetemet fejezem ki az államtitkár úr felé, hiszen közös munkánknak mindig meg lett a gyümölcse. Bízom benne, az erőfeszítéseink a 37-es főutat is elérik.

Mielőtt Szilvai József Attila ismertette a műszaki paramétereket, Mosóczi László hangsúlyozta, megyénkben mintegy 140 kilométernyi útszakasz rendbetétele valósul meg 2018-2019-ben.

Sokkal nagyobb forgalom

Az avatószalag átvágását, illetve az átadási ceremóniát megelőzően Butta László polgármester mondott köszönetet mindazoknak, akik részt vettek a beruházás előkészítésében és kivitelezésében.

– Amikor 2014-ben két számjegyűvé vált a Tarcalon átmenő főút, akkor jelentősen megnőtt a rajtunk Tokaj felé és Tokaj felől érkező teherforgalom – mondta Butta László. – Ez annak volt köszönhető, hogy nem csupán a Miskolc felől érkező és Tokaj felé átmenő forgalom haladt át a településen, de miután Tokaj a kamionoknak Bodrogkeresztúr irányából már nem volt megközelíthető, így a Sátor­aljaújhely felől érkező teherforgalom is rajtunk keresztül megy. Ez jelentősen megnöveli a település és az utak leterhelését is. Korábban a belterületi főutunkat sikerült megújítani, és most ez az útszakasz szintén hozzájárul ahhoz, hogy jobb minőségű úton lehessen Tarcalt a 37-es út felől megközelíteni.

ÉM-BG, SFL


[related-post post_id="4108130"]

[related-post post_id="4104196"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában