Helyi közélet

2019.03.13. 20:45

„Magyar vagyok...Határtalanul” - új tárlat a MüHában

Miskolc - A kiállítás közel négyszáz tehetséges diák alkotását vonultatja fel.

Miskolc - A kiállítás közel négyszáz tehetséges diák alkotását vonultatja fel.

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg idén a „Magyar vagyok...Határtalanul” című gyermek rajzpályázatot. A beérkezett pályamunkákból nyílt kiállítás szerda délután a Művészetek Háza kiállítótermében.

Az eseményen dr. Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője köszöntötte a megjelenteket, aki örömét fejezte ki, hogy a diákoknak szóló pályázat immár két évtizede örvend töretlen népszerűségnek.

- Idén összesen 397 rajz érkezett, 113 külhonból, összesen 30 intézményből. A 202 kiállított képből 44-et díjazott a szakmai zsűri – mondta dr. Alakszai Zoltán, aki a beszédét követően átadta a díjazottaknak az elismeréseket.

A Magyar vagyok... Határtalanul rajzpályázat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére indult az akkori 40. Sz. Általános Iskolában Juhász Dénesné ötlete nyomán, Horváthné Tóth Ildikó igazgatónő támogatásával. Évről évre a március 15-i ünnepségek kísérője volt a rajzverseny és az azt követő tárlat. Témájában kapcsolódik a korabeli magyar történelem helyszíneihez, eseményeihez, az akkor élt híres magyar emberekhez, népművészetünkhöz.

A 40 Sz. Általános Iskola megszűnése után Juhász Dénesné a Győri kapui Általános Iskolában folytatta karrierjét, ide vitte magával a pályázat ötletét, majd a 2012/2013-as tanévtől a Komlóstetői Általános Iskolába került és természetesen a kiállítás is „vele tartott.”

A kiállítás április 8-ig tekinthető meg.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában