Helyi közélet

2019.03.15. 11:37

Hasznos infók az ünnepre

Miskolc - Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt, hogy önnek már ne kelljen keresni.

Miskolc - Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt, hogy önnek már ne kelljen keresni.Jó néhány dologra érdemes figyelni a március 15-i hosszú hétvégével kapcsolatban. Itt van mindjárt a közlekedés: a nemzeti ünnepünk alkalmából szervezett díszünnepség miatt rend­őri forgalomirányításokra számíthatnak a gépjárművezetők Miskolcon pénteken délelőtt 9 és 10 között a Palóczy László, a Tárkányi Béla, a Battyhány Lajos, a Kazinczy Ferenc utcáknál és a Petőfi tér kereszteződésénél.

Ha már közlekedés, nem árt tudni azt sem, hogy március 15-én vasárnapi menetrend szerint járnak az MVK Zrt. busz- és villamosjáratai. A vonatok és a távolsági buszjáratok csütörtökön a pénteki, 15-én a szombati, 16-án az ünnepnapi, 17-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A nemzeti ünnepen a parkolási rend is változik Miskolcon: nem kell majd fizetni ezen a napon a parkolásért a Városgazda üzemeltetésében lévő felszíni várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban (az Európa téri, Patak utcai és Hősök téri mélygarázsban viszont igen).

Jó hír, hogy ezúttal talán elmarad a roham a nagyobb áruházakban és piacokon, mert bár 15-én ezek zárva lesznek, a hosszú hétvége további napjain viszont a megszokott rendben nyitnak ki. Pénteken a benzinkutakon és az ünnepnapokon is nyitva tartó kisebb üzletekben lehet majd vásárolni, illetve várhatóan a vendéglátóhelyek egy része is kinyit majd.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában