Helyi közélet

2019.03.11. 10:24

Egyre több a női vállalkozás

Budapest - Majd’ minden harmadik magyar cégnek női vezetője van.

Budapest - Majd’ minden harmadik magyar cégnek női vezetője van.

A „gyengébbik nem” jelző manapság már nem állja meg a helyét, hiszen a nők munkában betöltött szerepe és a női vállalkozások világszerte fejlődést mutatnak és kiemelkedő sikerek fűződnek hozzájuk. A női tulajdonú vagy nők által vezetett vállalkozások szempontjából Magyarország az előkelő 12. helyen szerepel a Mastercard Női Vállalkozói Index 57 országot vizsgáló listáján, annak köszönhetően, hogy hazánkban 28,1 százalék ezen cégek aránya. A tapasztalatok szerint ugyanakkor a női vállalkozások aktív részvétele a startup-közösségben is megfigyelhető, aminek hátterében az állhat, hogy a nők legalább olyan szívesen alapítanak vállalkozást és valósítják meg álmaikat, mint a férfiak.

Kreatívak, empatikusak

Mivel általánosságban a nők jobban tudnak kommunikálni, tárgyalni, kreatívak és empatikusak, egy startup működtetése során kiválóan tudják tehetségüket és képességeiket kamatoztatni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában