Helyi közélet

2019.03.26. 14:13

Bizalmat kap az ember

Miskolc - Az adott szerepet játssza el legjobb tudása szerint.

Miskolc - Az adott szerepet játssza el legjobb tudása szerint.

Feczesin Kristóf 1993-ban született Budapesten. 2011-ben érettségizett a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. 2011–2016. között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. 2016-tól pedig a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Pályája kezdetén két bemutatója is lett volna egyszerre, egy nap eltéréssel. Az egyik a Mindent a kertbe!, Zsótér-rendezés Miskolcon, a másik A köpenicki kapitány, Szilágyi Bálint vizsgarendezése az Ódryn. Az előbbit sajnos végül vissza kellett mondania.

Az első szerepek

Bemutatkozása a színházban A nagy Romulus című darabban történt, melybe Szabó Máté hívta meg. Azt követte a Kivilágos kivirradtig, melyet eddigi pályáján egy „szép kis csillagnak” tart. Utána pedig már egy teljes évadra szerződött, öt bemutatóra. A társulatból néhány embert ismert, Prohászka Fannival és Somogyi Györggyel együtt jött, de a többi kolléga is nyitottan, örömmel fogadta emlékei szerint.

– Inkább rám jellemző egyfajta zárkózottság, egy idegen helyen kell idő, hogy megszokjam a közeget. Ez talán színészként hátrányt is jelent, hogy ilyen szempontból introvertált vagyok – fejti ki. Pár hónap elteltével már nagyon felszabadultan érezte magát, sőt még inkább felszabadultan, mert az egyetemen ott van az az állandó megfelelési kényszer, fél az ember a vizsgáktól, kirúgástól, míg itt azt mondják, azért hívtunk ide, mert bízunk benned – bizalmat kap az ember, amit aztán igyekszik megszolgálni – magyarázza.

Emlékezetes darabok

A Bűn és bűnhődés nagyon közel állt a szívéhez. Igazából sokkos állapotba is került mikor megtudta, hogy egy ekkora szerepet kell nagyszínpadon játszani. Nagy élmény volt a próbafolyamat alatt, hogy tudta, hogy ez egy óriási hegy, amit meg kell mászni. Csak a feladatra koncentrált, nem foglalkozott azzal, hogy milyen szép kihívás, milyen mélységei vannak, mindig csak az adott egy momentumra összpontosított. Élményként idézi, hogy két hónapig ilyen intenzíven lehetett foglalkozni egy szereppel. Ezenkívül ami emlékezetes maradt a Ruy Blas, amelyet Zsótér Sándor rendezett, így végül is sikerült együtt dolgozniuk. A fiatalok számára keresett darabot, ahol igazán meg tudták mutatni magukat, nagyon sok pozitív visszajelzést kapott erre az alakításra.

Szeretet érződik

– A közönség felől egy jófajta szeretet érződik konkrétan a miskolci színház felé, ami áthatja az előadásokat – vélekedik. – Nyilván vannak középiskolások és felnőttek, akik másképp közelítik a darabokat, de ez a színész szempontjából mindegy, ő az adott szerepet játssza el legjobb tudása szerint – hangsúlyozza. Természetesen szereti, ha sokan vannak és reagálnak, mely lehet zajos, hangos, de ugyanolyan jó, amikor – például a Bűn és bűnhődésnél – érződik a döbbent csönd, sorolja. A zenélést szívesen csinálja a szerepek között, készül egy önálló verses-zenés est is Radnótiról – a háttérben.

ÉM


[related-post post_id="4169717"]

[related-post post_id="4168679"]

[related-post post_id="4155624"]

[related-post post_id="4155081"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában