Helyi közélet

2019.02.08. 14:10

Nincs egyezség a miskolci gyárban

Miskolc - Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a miskolci üzemben.

Miskolc - Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a miskolci üzemben.

„A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. telephelyén az egyik szakszervezet, valamint a munkavállalók egy csoportja figyelmeztető munkabeszüntetést tartott csütörtökön, melyben a munkavállalók közel 10 százaléka vett részt. Ebben az időintervallumban a termelés egy része állt. A vállalat jelenlegi béremelési ajánlata és juttatási csomagja is tartalmazza a szakszervezet kéréseinek nagy részét. A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. eltökélt abban, hogy méltányos juttatásokat biztosítson munkavállalóinak, és fennakadás nélkül folytatódjon a termelőmunka a gyárban” – tájékoztatta szerkesztőségünket a kft.

„A fizikai munkavállalók nagyobb része, 2-300 fő vett részt a munkabeszüntetésben, amelyet több mint sikeresnek értékelünk” – mondta Janik Tamás, az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetének (Etmosz) elnöke lapunknak. Hozzátette: a cég menedzsmentje is megjelent a dolgozók előtt, de nem tettek új ajánlatot, és nem hajlandók asztalhoz ülni a szakszervezettel a kollektív munkaügyi vita során. Így a munkavállalók hajlandóságának fényében egy hét múlva dönt a szakszervezet az esetleges további munkabeszüntetésről.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában