Helyi közélet

2019.02.26. 13:54

Megújul a József Attila Könyvtár

Miskolc – Truxné Bíró Mónika és Flach Antalné könyvtárosok hétfőn már javában a kötetek bedobozolásával voltak elfoglalva a miskolci József Attila Könyvtárban, ahol megkezdődik az április közepéig tartó felújítás.

Miskolc – Truxné Bíró Mónika és Flach Antalné könyvtárosok hétfőn már javában a kötetek bedobozolásával voltak elfoglalva a miskolci József Attila Könyvtárban, ahol megkezdődik az április közepéig tartó felújítás.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárhoz tartozó József Attila Könyvtár belső felújítását kezdtük el mintegy másfél milliós pályázati forrásból, melyet további több mint 3,5 millió forinttal a fenntartó egészít ki – mondta el dr. Prokai Margit, a megyei intézmény igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón.

Már 2017-ben korszerűsítették a világítást, most többek között a bútorok, függönyök cseréje következik – tudtuk meg. A könyvállomány is megújul, a mintegy hetvenezer jelentős részben elavult, elhasználódott könyv egy része a MÉH-be kerül.

Áprilisra kész

– Sikeresen dolgoztunk együtt tavaly a megyei és városi könyvtár burkolatcseréjénél, sőt várhatóan együttműködést kötünk az intézmény karbantartására vonatkozóan is, ezért kézenfekvő, hogy a József Attila Könyvtár munkálatait is ránk bízták – tudtuk meg Bucskó Ibolya Andreától, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ igazgatójától. A felújítás első fázisában a gyermekkönyvtár és a kiállítóterem már megújult. A könyvtár a kölcsönzés mellett közösségi térként is szolgál például az iskolai könyvtárhasználati órák kedvelt terepeként.

– Bár a kölcsönzés szünetel március 1-től a munkálatok befejezéséig, de a visszahozott könyveket fogadjuk és a programok is folytatódnak – fejtette ki Varga Gábor, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A tervek szerint a felújítás teljes befejezését követően legkésőbb április közepén a nagyközönség rendelkezésére áll majd.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában