Helyi közélet

2019.02.06. 08:14

Közút Zrt.: egyértelmű a bevezetett új forgalmi rend

Miskolc, Szikszó - A megkopott burkolati jelet tavasszal újítják fel, derült ki a Közút válaszából.

Miskolc, Szikszó - A megkopott burkolati jelet tavasszal újítják fel, derült ki a Közút válaszából.

A helyszínen tekintettük meg, mennyire szabálykövetőek az autósok a 3-as főúton megváltozott forgalmi rend kapcsán a Turul-emlékműtől az ongaújfalui elágazásig felfestett dupla záróvonalnál, tapasztalatainkról korábban már beszámoltunk. Több jogosítvány bánta az elmúlt napokban ugyanis a Turulnál a szabálytalankodásokat, ezért néztük meg mi is, mi a helyzet. Azt írtuk, egy órát töltöttünk ott, és ez idő alatt hárman szegték meg a szabályokat, azaz próbáltak a záróvonal ellenére előzni.

Az autósok azon panaszáról is meggyőződtünk, hogy a tavaly októberben a felezővonalra ráfestett záróvonaljelzés megkopott, így pedig akár félreérthető is lehet, amely az arra közlekedő, de a forgalmi rendet nem ismerő autósokat megzavarhatja.

Előzni tilos

Ahogy ígértük, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez fordultunk, hogy érdeklődjünk, ők miképpen értékelik a helyzetet, és mikor történhet meg a festés javítása. Mint válaszukban írták, a 3-as Budapest–Miskolc–Tornyosnémeti elsőrendű főút érintett szakaszán tavaly szeptember 27-én rendkívüli forgalmirend-felülvizsgálat után előzési tilalmat rendeltek el. Ezzel egyidejűleg „Előzni tilos” jelzőtáblát helyeztek ki, mely ugyanebben a szelvényben a bal oldalon megismétlődik, továbbá az „Egyéb veszély + forgalmirend-változás” jelzőtábla is kikerült, nyomatékosítva a vezetők számára a forgalmi rend változását. A táblákkal egy időben a korábbi szaggatott vonal helyére záróvonalat festettek.

Megkopott jelzés

„A burkolati jel megkopott a forgalom és az időjárás miatt, ezért a tavasz folyamán az első festésnél elvégezzük ezen burkolati jel felújító festését. Az új forgalmi rend, azonban minden autós számára egyértelmű kell, legyen a táblák miatt, hiszen ezek felülírják az útburkolati je­leket” – írták megkeresé­sünkre.

ÉM-HI


[related-post post_id="4131804"]

[related-post post_id="4131424"]

[related-post post_id="4125948"]

[related-post post_id="4116696"]

[related-post post_id="4112851"]

[related-post post_id="4112776"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában