Helyi közélet

2019.02.07. 18:48

Jó együtt: az idősek is készülnek a farsangra Miskolcon

Miskolc - Az egyedül élő idősek számára életmentő lehet a nappali ellátás.

Miskolc - Az egyedül élő idősek számára életmentő lehet a nappali ellátás.

Kézműves foglalkozással készültek a farsangra a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban vendégeskedő, egyébként nappali ellátásban részesülő idős klubok tagjai.

– Kreatív dekorációkat készítünk, üvegeket festünk ki színekkel, mintákkal, és konfettit ragasztunk rá, majd a végén italt töltünk bele. Most a könyvtártól érkezett a meghívás, de más alkalommal a múzeumban is megfordultunk már. Egyébként a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézményhez tartozunk, és az Arany János utcán található szociális intézményben minden hétköznap kapunk ebédet – mondta Novák Ferencné, aki három éve tagja a Derűs Alkony Nyugdíjas Klubnak.

– Egyéni programjaink is vannak, például Lyukóvölgybe, a Szarkahegyre járunk szalonnát sütni és főzőcskézni, nyaranta pedig strandra. Ezenkívül a klubdélutánokon is előfordul, hogy kreatívkodunk. Legutóbb például vicceket gyűjtöttünk össze újságokból, amelyeket kivágtunk és felolvastunk, de van, hogy kártyázunk, társasozunk, vagy ország-várost játszunk. Azért szeretem ezt a közösséget, mert jó ideje egyedül élek, a gyerekek kirepültek. Rengeteget számít, hogy rendszeresen emberek közé megyek, és például nem mindegy, hogyan vagyok felöltözve – beszélt őszintén a klubtag.

A könyvtárban ünnepelnek

A könyvtár programján a MESZEGYI egy másik közössége, a Segítő kezek is részt vett.

– Minden nagyobb ünnep előtt eljövünk ide, és olyankor szívvel-lélekkel készítjük a kis alkotásainkat. Az otthonban zenei programokat és képzéseket szerveznek számunkra. Utoljára a gyógynövényekkel ismerkedtünk meg, teát főztünk belőlük. Három-négy órát töltünk minden nap bent és szeretjük, mert jó a társaság, és legalább kicsit kimozdulunk otthonról – tette hozzá Rémiás Andrásné Ibolya, a közösség tagja.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában