Helyi közélet

2019.02.10. 20:42

Fél év a kórházban

Miskolc - Dórának nem kell aggódnia az állásinterjúk miatt.

Miskolc - Dórának nem kell aggódnia az állásinterjúk miatt.

Átvehették a Miskolci Egyetemen pénteken oklevelüket a Gazdaságtudományi, a Bölcsészettudományi és az Egészségügyi Kar végzősei.

Számolnak velük

Utóbbin több mint negyvenen diplomáztak most, ebből hatan gyógytornászként végeztek, mint interjúalanyunk, Papp Dóra is.

– Leginkább a féléves kórházi gyakorlatot szerettem, hiszen ott tanultunk a legtöbbet, ráadásul már foglalkozhattunk betegekkel, láthattuk a fejlődésüket, valamint együtt örülhettünk a sikerélményeiknek. Fantasztikus érzés, amikor valaki a segítségemmel tanul meg újból sétálni – mesélte örömtől csillogó szemekkel.

Kiderült, a szerencsésebbek közé tartozik, mert az állásinterjúk miatt sem kell aggódnia, hiszen egy ideje már gyógytornászként dolgozik egy labdarúgó akadémián, ahol gyerekekkel és futballistákkal foglalkozik.

– A jövőben is a sport világában szeretnék dolgozni, és ezen a területen belül akarok folyamatosan továbbfejlődni – tudtuk meg hosszú távú terveit. – Nekünk viszonylag könnyű elhelyezkedni. Sportcsapatoknál, személyi edzőként, idősek otthonában, gyógyfürdőkben, magánklinikákon néhány hónap alatt munkához juthatunk. Az állami kórházakba gyógytornászként ennél nehezebb bejutni.

ÉM-NK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában