Helyi közélet

2019.02.28. 11:44

Fejlesztik a miskolci déli iparterületet

Miskolc - A város déli végei felé terjeszkednek Miskolc ipari területei.

Miskolc - A város déli végei felé terjeszkednek Miskolc ipari területei.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította rendeletében a kormány Miskolc iparterületeinek bővítésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. Ez teszi lehetővé a településrendezéssel kapcsolatos ügymenet felgyorsítását.

A közel ezerhektáros új gazdasági terület Kistokaj közigazgatási határainak közvetlen szomszédságában található, és a 30-as számú főközlekedési út, a Budapest–Miskolc vasútvonal és – észak felől – Miskolc területén a 3-as utat és az M30-as autópályát összekötő 304-es út határolja. A terület északi végében található a GS Yuasa cég épülő akkumulátorgyára. A még beépítetlen területek jelentős része beruházási célterületként van nyilvántartva.

Területrendezés kell

A jövőbeni ipari parki betelepülések érdekében az INPARK Miskolc Ipari Park Kft. a területen városfejlesztési szempontból jelentős, területrendezéssel is járó beruházást kíván végrehajtani. Ehhez szükségessé vált egy külső szakértő céget bevonni a területrendezési tervének elkészítésére.

Csarnokok épülnek

Az ipari park társaság a jövőbeni potenciális bérlők várható igényeinek figyelembe vételével 20 ezer négyzetméteres csarnokokat épít. Az épületek szerkezeti váza előregyártott vasbeton szerkezet lesz, várhatóan 100 méter szélesek lesznek a csarnokok, hosszuk pedig igény szerint változtatható. Az épületek tiszta belmagassága 10 méter, külső magassága 13 méter lesz.

ÉM-SZB


[related-post post_id="4119611"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában