Helyi közélet

2019.02.04. 15:57

Előszűrik és képzik, ha kell, a munkát keresőket

Miskolc - Kísérleti módszert tesztelnek a megyében a hatékonyabb munkaerőközvetítés érdekében.

Miskolc - Kísérleti módszert tesztelnek a megyében a hatékonyabb munkaerőközvetítés érdekében.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára mutatta be azt a mintaprojektet, amelynek segítségével a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal foglalkoztatáspolitikai szakemberei alkalmazkodni tudnak a megváltozott helyzethez – megyénk esetében ahhoz –, hogy egyszerre van jelen a munkaerőpiacon az egyre csökkenő munkanélküliség és a jelentős munkaerőkereslet.

Megyei merítés

Ma már az a fő feladat, hogy ezt megnövekedett munkaerőkeresletet – mind a munkaadók, mind a munkavállalók érdekében – minél hatékonyabban kielégítsék. Első körben felmérik a foglalkoztatók munkaerő-igényét, megismerik annak pontos tartalmát, megvizsgálják a kormányhivatalnál nyilvántartásban lévő álláskeresőket és közfoglalkoztatottakat is. A munkakeresőkről egyénileg, interjúk alapján döntik el, kik bizonyulnak megfelelőnek és őket közvetítik ki a vállalatokhoz.

Demeter Ervin, megyénk kormánymegbízottja arra hívta fel a figyelemet, hogy a a megyében több mint 30 ezer regisztrált álláskereső van és további mintegy 24 ezer közfoglalkoztatott. Így összesen közel 55 ezer potenciális munkavállaló közül lehet válogatni.

Dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere kiemelte, hogy a város az egyik példája annak, hogy a foglakoztatáspolitikai programok hatékonyak, hiszen az elmúlt években jelentősen csökkent a munkanéküliség.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában