Helyi közélet

2019.02.21. 13:59

Élhető élet a sajószögedi lakóknak

Sajószöged - Az iskola, az óvoda, a bölcsőde a sajószögedi fejlődés zálogai.

Sajószöged - Az iskola, az óvoda, a bölcsőde a sajószögedi fejlődés zálogai.

A 35-ös út mentén fekvő település kedvező körülményeket teremt az ott élők számára és egyben a stabil működéshez megfelelő feltételeket ajánl az ott megtelepedni kívánó befektetőknek.

Fejlesztések sora

Dr. Gulyás Mihály polgármester ezen kitűzött célok mentén irányítja Sajószöged életét és rendszeresen újabb és újabb teljesült, vagy megkezdődött fejlesztésekről számolhat be a település lakói számára. Így volt ez a legutóbbi, 23. Sajószögedi Falunapon, amelyet a polgármester egyben a számadás és új tervekről való beszámoló alkalmának is nevezett. Elhangzott: a tervek között szerepel, hogy felújítják a község művelődési házát és könyvtárát, műfüvet kap a labdarúgó pálya és egy kültéri fitnesz park is segíteni fogja a sajószögediek életminőségét. Már akkor sejtette a polgármester, hogy egy bölcsődét is építenek Sajószögeden. Mindezek is bizonyítják, hogy fejlődik a település.

Az életminőséget javító beruházásokra elnyert pályázat révén többek között egy korszerű, megújuló energiát használó óvodát alakítottak ki a már meglévő régi intézmény korszerűsítése és bővítése révén. Az óvoda bővült egy csoportszobával és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel, szertárral. A meglévő épületben a konyhát áthelyezték a rendezvényterem helyére, a konyha helyén pedig egy új tornaszobát alakítottak ki. A sajószögedi óvodások hamarosan teljes egészében birtokukba vehetik majd a korszerű új óvodát.

Bölcsőde épül

További örömteli hírről számolhatott be dr. Gulyás Mihály, amikor elmondta, hogy újabb támogatást nyertek el egy 24 férőhelyes bölcsőde megépítésére, valamint az általános iskola energetikai korszerűsítésére. Mindez jelzi, hogy amit elhatároznak Sajószögeden, azt minden erővel igyekeznek is megvalósítani. A bölcsőde építése azonnal megkezdődik, amint az időjárás alkalmas lesz rá és a tervek szerint ősztől a működését is megkezdi a létesítmény.

Biztonságban

A település vezetése a Sajószöged számára nagyon fontos 35-ös út közlekedésbiztonságával is kiemelten foglalkozik, mert fontosnak tartják, hogy a községben élők biztonsággal közlekedhessenek a település területén. Terveik között van az is, hogy a településhez tartozó három gyalogátkelőhelyet nagyobb biztonságot nyújtó „okos zebrává” alakítják, amely már messziről, jól láthatóan jelzi az arra közlekedő autósoknak, hogy gyalogosok áthaladására kell számítani. Ennek a beruházásnak a finanszírozására még keresik a forrásokat.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában