Helyi közélet

2019.02.22. 12:43

Beépítésre várnak a monstrumok a BorsodChemben

Miskolc - Rövidesen rendeltetési helyükre kerülnek a hatalmas berendezések a vegyi üzemben.

Miskolc - Rövidesen rendeltetési helyükre kerülnek a hatalmas berendezések a vegyi üzemben.

Túlméretes szerelvény érkezett nemrégiben Miskolcon és a 26-os főúton át a BorsodChembe (BC). A két hatalmas berendezéselemet szállító teherautó és a kísérőautóikból álló konvoj február 9-én éjjel érkezett meg az észak-borsodi vegyi üzembe.

Méretesek között is méretes

Mi is beszámoltunk róla: a szállítmányok magyar viszonylatban a túlméretesek között is jelentős méretűnek számítottak, hiszen az egyik 208 tonnás, 41,3 méter hosszú, 4,5 méter széles és 5,2 méter magas, míg a másik 221,5 tonna, 45,6 méter hosszú, 4,2 méter széles és 5,4 méter magas. Az elemeket Belgiumban gyártották, onnan hajóval érkeztek Budapestre, és speciális trélereken szállították el négy nap leforgása alatt megyénkbe.

Kíváncsiak voltunk, milyen funkciót lát el a vegyi üzemben a két berendezéselem. A cégnél előzetesen annyit árultak el, az új műszereket jelenleg tárolják, azokat csak tavasszal vagy nyár elején építik be.

Emellett kíváncsiak voltunk arra is, pontosan milyen útvonalon haladt el és lett látványosság a monstrum Budapest és Borsod-Abaúj-Zemplén között, mint ahogy arra is, hogy mekkora szervezést igényel a cég számára egy-egy ilyen túlméretes szállítmány logisztikája. Utóbbira már csak azért is, mert bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy néhány évvel ezelőtt hasonló monstrum, hasonló módon érkezett a BC-be.

A cégnél kérdéseinkre mielőbbi válaszokat ígértek, így azokra a következő napokban visszatérünk.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4136870"]

[related-post post_id="4136531"]

[related-post post_id="4135916"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában