Helyi közélet

2019.02.14. 14:15

Az irodalom inspirálta a miskolci slammert

Miskolc – Az egyetemi slam poetry verseny különdíjasát magyartanára készítette föl.

Miskolc – Az egyetemi slam poetry verseny különdíjasát magyartanára készítette föl.

A fiatalok saját költészeti műfaját az egyetem is felkarolta és Azt mondtam Miskolc címmel, február 1-én slam poetry versenyt rendezett, ahová a tizenhét éves Kohányi Karina kezdőként nevezett be és máris különdíjat kapott.

A végén személyesen hallgathatta meg mindenki az értékelését.” Kohányi Karina

– Az egyik osztálytársnőm az MSZC Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskolájában régóta ír slameket és többször elkísértem nézőként a Helynekembe. Felolvastam pár írását és azt mondta, hogy annyira jól olvasok, hogy szerinte föl kellene lépnem. Úgy gondoltam, hogy nem leszek képes saját szövegeket írni, aztán decemberben elmentünk egy versenyre. Aznap összeállt a fejemben egy slam, amivel végül színpadra álltam.

Bátorításával támogatta

Szokatlan lehet, hogy egy középiskolai osztályfőnök felkarolja a szókimondó műfajban jeleskedő tanítványát.

– Kósáné Sándor Mária, az osztályfőnököm mondta, hogy annyira jól csinálom, hogy semmiképpen ne hagyjam abba. Említette, hogy január 20-ig lehet jelentkezni a Miskolci Egyetem slam versenyére, ahol neves zsűri, köztük egyetemi tanárok és Vass Tibor költő értékel majd bennünket. A tanárnő modern szemléletű és segítőkész, korábban is volt már slammer a diákjai között. A szövegírásban sokat tanultam tőle a felkészülés során, mert magyar szakos, de az előadásmódban is adott hasznos tippeket. Mégis a legtöbbet az jelentette, hogy bátorított – osztotta meg a tanuló.

Egyedüli lányként

Ahogy megtudtuk, Karina szabadidejében rajong a versek iránt.

Kohányi Karina | Fotó: Vass Levente

– A verseny első része Miskolcról kellett szóljon, a második szabadon választható körre a hazugságról szóló írásommal készültem. Nagyon jó élmény volt a színpadon állni. A Bölcsész Klub egész kicsi, így baráti hangulatban telt az esemény és a végén személyesen hallgathatta meg mindenki az értékelését. Nekem a bátorságomat díjazták, hogy egyedüli lányként beneveztem és jelezték, hogy már kezdőként is látják bennem a tehetséget – osztotta meg a sikeres versenyző.

ÉM-DA


[related-post post_id="4128770"]

[related-post post_id="4100173"]

[related-post post_id="4031132"]

[related-post post_id="3989035"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában