Helyi közélet

2019.02.26. 11:47

A siker egyik kulcsa a helyes kommunikáció

Miskolc - Bemutatkozott a kommunikációs készség fejlesztését oktató Speak Academy.

Miskolc - Bemutatkozott a kommunikációs készség fejlesztését oktató Speak Academy.

A legrövidebb út az önbizalom megszerzéséhez a beszéd gyakorlásán keresztül vezet Benkő Vilmos közgazdász, vállalkozó, a Magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara korábbi elnöke szerint: ezért alapította meg Szabó Attila kollégájával a Speak Academyt. Az első bemutatkozó alkalmon figyelemfelkeltő előadások mellett azonnal gyakorlati tanácsokkal látták el a közönséget.

„Több mint másfél éve működik a BnL Start Partners Inkubátorház a Miskolci Egyetemen, ezen a helyszínen, amelyet kifejezetten azért alakítottunk ki, hogy fiatal, agilis, vállalkozószellemű fiataloknak adjunk helyet. A mostani alkalmon pedig szerettük volna, ha ízelítőt kap a közönség abból, hogy a Speak Academy kurzusain keresztül milyen retorikai tudással lehetünk gazdagabbak. Mindez nemcsak az üzleti életben, hanem akár a tanulmányok, vagy a magánélet bármely területén használható tudást ad nekünk.” – mondta köszöntőjében Tajthy Krisztina igazgató.

A változás lehetséges

Benkő Vilmos tanítványával, Juhász Bencével együtt arra helyezte a hangsúlyt, hogy a változás mindenki számára és bármilyen helyzetben lehetséges. Bence erre egy helyi példát hozott:

„1878-ban nagy árvíz volt a számomra kedves városban, elmosott mindent, utcákat, házakat és életeket. Mégis élt ott egy 34 éves fiatalember, aki polgármester lett és képes volt víziót adni az egész településnek és egészen a huszadik századig vezette a várost, Miskolcot. Ő volt Soltész Nagy Kálmán.” – idézte fel.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában