Helyi közélet

2019.01.03. 18:20

Megint Európa legszebbje lett a miskolci adventi villamos!

Miskolc - Megvédte tavaly elnyert címét a 202-es Tátra-szerelvény.

Miskolc - Megvédte tavaly elnyert címét a 202-es Tátra-szerelvény.

Idén is a miskolci adventi villamos nyerte az ünnepi szerelvények európai versenyét, melyet a cseh MHD86 elnevezésű portál hirdetett meg. A tavaly december 13-án indult vetélkedésen húsz napon át nyolc ország tizenhét villamosára lehetett voksolni.

A mostani szavazáson szinte végig Plzen és Miskolc villamosa versengett egymással. Eleinte a cseh szerelvény vezetett, a helyiek láthatóan nagy erőket mozgattak meg annak érdekében, hogy idén ők nyerjenek. Aztán a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) is felfedezte a játékot, majd megosztotta a linkjét. Ezt követően a szavazás híre a helyi sajtón át a népszerű közösségi portálig meg sem állt, és a miskolci Tátra néhány óra alatt átvette a vezetést.

A miskolciak voksolási kedve az év végi ünnepek idején, sőt azután is kitartott, és bár a finisben végül a csehek is felébredtek, ez már csak a szépítéshez volt elég. A miskolci adventi villamos több mint huszonhétezer szavazattal, a voksok harminckilenc százalékát szerezte meg, és ezzel az eredménnyel idén is Európa legszebbje lett.

A plzeni kocsira több mint huszonegyezren szavaztak, így a maga harmincegy százalékával a második helyen végzett.

Csodájára járnak

A szavazást követően Vaskó Tiborné, az MVK operatív igazgatója az Északnak azt mondta, a díszes jármű évek óta töretlen népszerűsége garancia volt a sikerre.

- Örülünk neki, hogy ismét Miskolc nyert a versenyen. Az utasok visszajelzései szerint a villamosunk mellett szólt az is, hogy mi más városokkal ellentétben a külső mellett a belső tereket is dekoráljuk. Jó látni azt is, hogy az adventi villamos jót tesz a város turizmusának is, hiszen idén is sokan jöttek Miskolcra külföldről és belföldről egyaránt, hogy utazhassanak a jégpalotává vált szerelvényen. – tette hozzá a társaság operatív igazgatója.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4096840"]

[related-post post_id="4092273"]

[related-post post_id="4084973"]

[related-post post_id="4070904"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában