Helyi közélet

2019.01.29. 19:33

Fotók: Egy miskolci busz új élete a Vasgyárban

Miskolc – Ezen a buszon nem számít majd bűnnek ételt fogyasztani.

Miskolc – Ezen a buszon nem számít majd bűnnek ételt fogyasztani.

Nem mindennapi módon bővítik az egyik vasgyári ételbárt. A tulajdonosok egy Ikarus 415-ös típusú autóbuszt vásároltak meg az Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-től (MVK), ebben alakítják ki teraszuk új férőhelyeit.

Megőrzött hangulat

– Két évvel ezelőtt kezdtünk el gondolkodni a bővítésen, mert egyre többször volt tumultus, vagy helyhiány az étteremben. Egyikünk fejében egyszer csak megszületett: vegyünk egy buszt! – mondta el lapunknak Csik Mária, vendéglátóhely-tulajdonos.

Bontókban keresgéltek, az MVK selejtezett buszaira ismerősük hívta fel a figyelmet.

„A garázsmesterrel néztük az eladó buszokat, majd ráakadtunk erre, aminek az ülései is jó állapotban voltak. Ez fontos: szeretnénk használni.”

Persze, csak miután megtisztították, ahogy egyébként a jármű minden porcikáját.

„A teraszunk padlóját már megemeltük, így már szintben van a busszal és az egészet egységes burkolattal láttuk el. Ezt leszámítva megőrizzük a „buszfeelinget, ezért az eredeti lámpákkal fogunk világítani este, és a duda, meg a rádió is működik majd.”

Csik Mária elmondása szerint a betérők már be-belesnek, a most még félkész vendégtérbe. „Reményeink szerint tavasszal már akár buszban is elfogyaszthatják majd az ebédjüket.”

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4118759"]

[related-post post_id="4112593"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában