Helyi közélet

2019.01.29. 16:08

Digitális Konzultációs Nap a Miskolci Törvényszéken

Miskolc – A felhasználást megkönnyítő technikai „fogásokat” ismerhettek meg.

Miskolc – A felhasználást megkönnyítő technikai „fogásokat” ismerhettek meg.

A Miskolci Törvényszék a Digitális Nyílt Nap folytatásaként informatikai konzultációt tartott a bírák számára, melynek keretében megoszthatták tapasztalataikat az Út a jövőbe–innovációs eszközbeszerzés projekt kapcsán átadott új számítástechnikai eszközök és alkalmazások használatával kapcsolatban.

A program során a bírák informatikus kollégák bevonásával kaptak segítséget az eszközök kezelése során felmerült kérdések megválaszolásában. A közönség olyan apró, de a felhasználást megkönnyítő technikai „fogásokat” ismerhetett meg a nap folyamán, melyekkel egyszerűbbé és gyorsabbá tehető a mindennapi felhasználás. A törvényszék informatikai osztálya mindezeken túlmenően ismertette az eszközök használatának feltételeit szabályozó Informatikai Biztonsági Szabályzatot is. A rendezvényen megjelent kollégák egyetértettek abban, hogy az informatikai „utánkövetés” nagy segítséget jelent eszközeik felhasználóbarát és személyre szabott kialakításában, hogy az otthoni munkavégzés is problémamentesen megvalósítható legyen.

Előrelépés

Az eddig megvalósult eszközöket érintő újítások óriási előrelépést jelentettek a 21. századi modern igazságszolgáltatás megvalósulásában, éppen ezért – lépést tartva a jövőbeni fejlesztésekkel – a Miskolci Törvényszék ezt követően is támogatni fogja a bírák munkáját segítő informatikai konzultációk megtartását.

ÉM


[related-post post_id="4123681"]

[related-post post_id="4073588"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában