Helyi közélet

2018.12.27. 11:21

Versenyben díszítettek Szomolyán

Szomolya - A fény születése győztes ötletnek bizonyult, ezzel nyertek Szomolyán.

Szomolya - A fény születése győztes ötletnek bizonyult, ezzel nyertek Szomolyán.

Tizedik alkalommal rendeztek karácsonyfa- díszítő versenyt Szomolyán.

Több mint egy tucat fenyőfa kapott egyedi díszeket a főtéren. Volt, aki természetes alapanyagokat használt, mások újrahasznosított anyagokat alkalmaztak. A zsűri idén két kategóriában osztott díjakat, külön ismerték el a gyerekek alkotásait, külön a felnőttekét, s pontozták a díszítést, mint munkát is. A gyerekek közt a rénszarvasok fantázianevű csapat nyert, míg a felnőttek közt Nagy Éva és Kamuti Kálmán diadalmaskodott csakúgy, mint az elmúlt két esztendőben.

Fenyőhöz a toboz

– Harmadik alkalommal vettünk részt a versenyen, nagy szeretettel kezdtük el a díszítést, a fény születését próbáltuk megeleveníteni. A fő szempont az volt, hogy minél természetesebb anyagokat használjunk. A fenyőhöz illik a toboz, a fakorong, a csillogásról pedig az ezüst gondoskodott – mondta a nyertes páros.

– A díszek apró, hosszadalmas munkával készültek el, a párom rengeteget dolgozott, ő készítette az angyalokat, a hógömböket, sok-sok esténk telt vele – mondta Nagy Éva.

A felkészülés egyébként már nyáron elkezdődött, hiszen a tobozokat akkor gyűjtötték. A fakorongokra dekopázs technikával készítettek mintákat, míg a hógömböket Kamuti Kálmán hungarocellből csiszolta ki.

A győztesek a saját fájukra nem szántak egyébként a győztes díszekből, csak erre az alkalomra készítették őket, viszont sokat elajándékoztak közülük, így mások fáját ékesítették.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában