Helyi közélet

2018.12.18. 17:19

Legyen a legszebb a miskolci adventi villamos!

Miskolc - A legszebben feldíszített ünnepi díszbe öltöztetett szerelvényt keresik.

Miskolc - A legszebben feldíszített ünnepi díszbe öltöztetett szerelvényt keresik.

Idén is meghirdette a legszebb európai adventi villamosok versenyét az MHD86 nevű cseh portál. A megmérettetésen nyolc ország – Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Magyarország, Németország és Hollandia – tizenhét szerelvényére lehet voksolni, és idén is a lehetőségek között van a miskolci adventi villamos.

A szavazás linkjét múlt szombaton osztotta meg a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., ami hamar meg is változtatta az állást: aznap reggel még a pilseni villamos vezette a versenyt a voksok 44 százalékával, a miskolci pedig csak 24 százalékon állt (igaz, azzal a második helyen).

Cikkünk írásának idején viszont már a miskolci szerelvény vezetett a szavazatok 39 százalékával. A pilseni kocsi a maga 37 százalékával a második, tehát a cikk írásakor mindössze háromszáz voks választotta el egymástól a két villamost.

Elsöprő fölény

A 202-es miskolci Tátra, vagyis a miskolci adventi villamos egyébként 2017-ben elsöprő fölénnyel, a szavazatok nyolcvan százalékát megszerezve nyerte el az Európa legszebb adventi villamosa címet. Az MVK reményei szerint a szerelvény a helyi voksoknak köszönhetően megvédheti majd a címét.

A szavazás menete idén sem bonyolult, mutatjuk: az alábbi linken a villamosok külsejét és belsejét bemutató fotókkal láthatók, majd egy, a városok nevét tartalmazó felsorolásból lehet választani. Ha ön is úgy gondolja, a miskolci villamos a legszebb, jelölje meg, majd kattintson a „Hlasujte” gombra!

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4076579"]

[related-post post_id="4074637"]

[related-post post_id="4071132"]

[related-post post_id="4070904"]

[related-post post_id="4068666"]

[related-post post_id="4066989"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában