Helyi közélet

2018.12.03. 16:53

Kárpótolja őket a szalag a sok fáradozásukért

Miskolc - A középiskolai szalag­avatóknak most van „szezonja”.

Miskolc - A középiskolai szalag­avatóknak most van „szezonja”.

A diákok lázasan készülnek a műsorukra és az ünnepségre, ami életük egyik mérföldkövét jelzi. Ezután már minden a közelgő érettségiről fog szólni. A Zrínyi Ilona Gimnázium végzős diákjával, Tóth Viktóriával beszélgettünk arról, ő és osztálya hogyan készül a pénteki ünnepségre.

Illusztris helyszínen, a Művészetek Házában avatják szalagjukat a zrínyisek november 30-án. Az évfolyam tagjaiból verbuválódott tánckar keringővel nyitja meg az ünnepélyt.

Egyedi műsorok

Ezt követően minden végzős osztály műsort ad elő, melyben bemutatják az elmúlt négy évüket. Vikiék előadása improvizációkra épül: elmondják a cselekményt, amire valaki mindig vissza­kérdez: „És aztán?” – így folytatólagosan mesélik el a különböző tanéveik történetét. Mi még csak táncoltunk.

A drámás osztály zárja a műsorrészt táncos produkcióval, végezetül pedig minden osztály egy-egy képviselője mond monológot. Nagyon izgalmas témát választottak, hiszen a mindenkori aggódó szülőkhöz szólnak majd: mindig lesznek problémák a gyerekekkel, de ezek mindig meg is fognak oldódni, „úgyhogy nem kell stresszelni a szülőknek” – summázza Viki. Ezt követi majd a szalagosztás momentuma.

Büszkék szalagjukra

A készülődésről elmondta, hogy sok energiát vesz ki belőlük, úgyhogy kezdenek fáradni, de kárpótolja őket maga „A Szalag”, amit nagyon várnak már osztályával. Különleges lett, hiszen egy rajzos társa tervezte meg a többiek véleményét figyelembe véve. Így a szokatlan, rombusz alakú, fekete alapon arany felirattal díszített masnit mindenki igazán magáénak érzi.

A ma nagy divattá vált hivatalos „afterparty” esetükben elmarad, közös szalagavatós vacsorával zárják az estét, ami után szétszélednek, és ki-ki vérmérséklete szerint folytatja az ünneplést.

Sajátja lesz Tóth Viki élete első szalagavatója, amiről „nem gondolta, hogy ennyi macerával jár, de a szalag kárpótolja a több hétig tartó fáradozásért. Hiszen megtisztelő végzős zrínyis diáknak lenni” – összegzi érzéseit.

ÉM-KCs


[related-post post_id="4066718"]

[related-post post_id="4066178"]

[related-post post_id="4060864"]

[related-post post_id="4053074"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában