Helyi közélet

2018.12.04. 15:55

Alaposan felkészült a zsűri Ongán

Onga - Az idei felkészítőn három területre helyezték a hangsúlyt.

Onga - Az idei felkészítőn három területre helyezték a hangsúlyt.

November utolsó napján ért véget Ongán a Quintessence (X.) Pálinka- és Párlatverseny bíráló-értékelő zsűri tagjainak felkészítő tréningje.

Takács László szervezőtől megtudtuk, hogy jelenleg 38 fős a Quintessence Pálinkaverseny zsűri kerete, akik közé az idei tréningeredményüknek köszönhetően három új pálinkabíráló került be. Ez azonban nem jelent automatikus részvételt a januári bírálaton, ahogy a korábban már bizonyítottaknak is szintfelmérő vizsgán kellett újra megmutatniuk felkészültségüket. Az eredmények kiértékelését követően december közepére várható a bírálók végleges listájának összeállítása. Az idei felkészítőn három területre helyezték a hangsúlyt. Az ezüst- és az aranyérmes, illetve a bronz és a hibás termékek közötti szűk határvonal meghatározása, pontosítása mellett néhány olyan egyedi pálinka vagy párlat fajtasajátosságinak vizsgálata került a ref­lektorfénybe, amelyek egyre nagyobb számban jelennek meg a versenyen. Ilyen volt például az Aletta szőlő vagy a Háziberkenye – tudtuk meg a versenyigazgatótól.

Gőzerővel dolgoznak a zsűri munkáját segítő értékelő szoftver finomításán, a champion kategóriák pontosabb meghatározásán és a lehetséges támogatók feltérképezésén. A verseny országos óriásplakát-kampánya decemberben szintén elkezdődött. Tíz új, egyedi pálinkás kisfilmmel is szeretnék a pálinkakultúra és a verseny népszerűségét elősegíteni.

Jön az új könyv

„A versenyhez is köthető Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv hamarosan kijön a nyomdából, és még karácsony előtt a könyvesboltokba kerül.” – közölte Takács László, majd hozzáfűzte: „Az ongai kötődésű desztillátumok nagy versenyén díjazottnak lenni igazi rangot és szakmai elismerést jelent. Itt elérni szép helyezést, az a pálinka előállítók előtt álló mindenkori nagy kihívás!”

A X. jubileumi pálinkaverseny ünnepélyes eredményhirdetésére 2019. január 24–25-én lesz Lillafüreden a Palotaszállóban, egy nagyszabású pálinkagála részeként, ahol kivételes körülmények között találkoznak a határon inneni és túli a pálinkabarátok, a legnagyobb kereskedelmi főzdék, bérfőzetők és magánfőzők a közélet prominens személyeivel.

ÉM


Tudnivalók

A versenyre a nevezési határidő 2019. január 8-án jár le. Részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat a http://quintessence-palinka.hu/hu/ és a www.okeonga.hu weboldalon található.


[related-post post_id="4015757"]

[related-post post_id="4012537"]

[related-post post_id="4007166"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában