Helyi közélet

2018.12.18. 18:52

Ajándékok a miskolci kis betegeknek, akik a kórházban töltik az ünnepeket

Miskolc - A mosolyt az idén megpróbálták még inkább kézzel foghatóvá tenni.

Miskolc - A mosolyt az idén megpróbálták még inkább kézzel foghatóvá tenni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának kis betegei nem először kapnak ajándékokat, játékokat a Karácsony közeledtével. Hétfő délelőtt Osváth Tibor és barátai által összegyűjtött adományok jutottak el a kicsikhez, délután pedig a DVTK női kosaras szakosztályának tagjai hozták el ajándékaikat. Az átadás évek óta hagyomány – minden gyermekosztályt meglátogatnak, ajándék jut az ambulanciánknak és a gyermek rehabilitációs részlegnek is. Minden évben a női kosárlabda csapat vezetői, illetve játékosai hozzák a mérkőzéseken a nézők által felajánlott játékokat.

Már második alkalommal sikerült összehozni ezt a rengeteg adományt.

Közvetlenül a gyerekeknek

Dr. Révész János főigazgató minden adományozónak megköszönte a támogatást. Mint mondta, az adományozási kedv ilyenkor, a karácsonyi időszakban különösen megnő. Hangsúlyozta, minden jótékonysági akció fontos, de az, amikor magánszemélyek adakoznak, ráadásul játékokat, ajándékokat adnak a kis betegeknek, az kiemelten kedves. A DVTK ajándékozási akciója ötödik éve örvendezteti meg a gyerekeket, hiszen az egész évben számos támogatótól kapott gyógyászati eszközök, berendezések mellett ezek az ajándékok közvetlenül szolgálják örömüket. A főigazgató elmondta hálájuk kifejezéseképpen, megköszönve a jó szándékot közös vacsorára invitálja a közeljövőben az adományozókat.

Rengeteg adomány

Dr. Simon Réka, a Gyermek Onkohematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztály osztályvezető főorvosa örömét fejezte ki a „terülj asztalkám” láttán, ugyanis szinte beterítette a sok játék az orvosi tanácskozó helyiségét. A szakember megköszönte a sok munkát, amely együtt járt a jótékonysági gyűjtéssel.

Osváth Tibor úgy fogalmazott: már második alkalommal sikerült összehozni ezt a rengeteg adományt. Hozzátette: bohócdoktorként nagyon jó a kapcsolata az egészségügyi intézménnyel. A mosolyt pedig idén megpróbálták méginkább kézzel foghatóvá tenni, hiszen sok kis beteg a kórházban tölti az ünnepeket. A játékok így egy picit feledtetik az otthon melegének hiányát.

Jól ismerhetik

Maja Skoric, a DVTK kosarasok csapatkapitánya tolmácsolta a szurkolók jókívánságait és megköszönte nekik a mérkőzések során összegyűjtött adományokat. Dr. Farkas Tamás, a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály osztályvezető főorvosa hangsúlyozta: az élsport adottságai miatt a lányok az átlagtól gyakrabban találkozhattak a GYEK szolgáltatásaival – jelenleg is műtétre vár egyik sportolójuk – és majdan anyaként, gyermekükkel is megfordulhatnak az intézmény falai között.

A karácsonyi adományok egy részét személyesen kapják a kis betegek, a többi pedig a kórház játékkészletét gazdagítja – tudtuk meg.

ÉM-PGY


[related-post post_id="4084067"]

[related-post post_id="4083757"]

[related-post post_id="4082970"]

[related-post post_id="4081448"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában