Helyi közélet

2018.12.01. 12:01

Adományba kapta az új székeket a Megyei Kórház

Miskolc - Három évre nyúlik vissza az együttműködés az adományozók és a kórház között.

Miskolc - Három évre nyúlik vissza az együttműködés az adományozók és a kórház között.

Negyvennyolc új, modern székkel gyarapodott pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központja (GYEK) A három évtizedes korábbi székeket több cég összefogásával sikerült lecserélni.

Az átadás során Tóth István orvosigazgató-helyettes felidézte a történetet, miszerint fel se tűnt a részleg dolgozóinak, hogy milyen elavultak a minden nap látott székek, míg egyszer egy külső szemlélő fel nem hívta rá a figyelmet. Ezzel indult be a történet, aminek végeredményeként megérkezett a 48 darab szék az osztályra. Hozzátette: folyamatosak a fejlesztések a kórház területén, de részenként haladnak, és minden segítséget szívesen fogadnak.

Fotó: Vajda János

Dr. Poremba Beáta főorvos és Dr. Soós Andrea osztályvezető főorvos elmondták, hogy három évre nyúlik vissza az együttműködés az adományozókat magába tömörítő Cégek Sportrangadója rendezvény résztvevőivel. A tavalyi klímaberendezések után idén modern, könnyen fertőtleníthető székeket kapott a GYEK, amik a kórtermekbe kerülve megkönnyítik a betegek és hozzátartozók életét.

48 ágyhoz 48 szék

Az adományozók nevében Hegedűs Roland ismertette a kezdeményezést. Megtudtuk, hogy a Cégek Sportrangadóját 6. éve rendezik meg, és az elmúlt 3 alkalommal vált tradícióvá az adományozás. Továbbá köszönetet mondott minden orvosnak és dolgozónak, akik a beteg gyermekek gyógyulásáért tesznek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában